Trump, Pentagon’a kafa tutuyor

Abdullah Şanlıdağ

VAN 30.07.2018 10:05:02 0
Trump, Pentagon’a kafa tutuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 ABD, Türkiye’yi ciddi yaptırımlarla tehdit etti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ev hapsine alınan Pastör Andrew Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye ciddi yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bilindiği gibi, İzmir’de 35 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan ABD’li Pastör Andrew Brunson isimli papaz,  adli kontrol kararıyla ev hapsine alınmıştı.

Pence konuyla ilgili Twitter’dan şu açıklamaları yaptı: ““Amerika Birleşik Devletleri başkanı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetine bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson’ı şimdi serbest bırakın ya da sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olun. Şayet Türkiye bu masum din adamını serbest bırakıp Amerika’ya göndermek için derhal adım atmazsa ABD, Brunson serbest kalana dek Türkiye üzerinde ciddi yaptırımlar uygulayacak. Geçen hafta açıkça söyledim, haftalardır Brunson’ın salıverilmesi için bıkıp usanmadan uğraşıyorum. Çok önce serbest bırakılmalıydı. Şu an ev hapsinde. Ancak tam olarak salıverilip ailesine, arkadaşlarına ve kilisesine kavuşana kadar durmayacağız.”

Yapılan tehdit, öyle diplomatik bir dille falan da değil, düpedüz sokak ağzıyla. Niye tehdit etti? İzmir’deki kilisenin papazı Brunson’un ev hapsinde tutulduğundan dolayı. Papazın derhal serbest bırakılmasını istiyorlar. Peki, papaz niye ev hapsinde? 15 Temmuz sonrası Fetö ile derin ilişkileri bulunduğu deşifre edildiği için. Anlayacağınız yine Fetö meselesi. Her ne kadar Pentagon yani askerler ortamı yumuşatmaya çalışsa da Trump’ın emriyle Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı söyleniyor. Bre kefere; uygulamadığın hangi yaptırım kaldı ki? Gezi’de,15 Temmuzda denedin. Sınırlarımızda terör saldırısı yaptın. Daha ne yapacaksın?

15 Temmuz gecesi jetler Meclis’i bombalarken, tanklar halkın üzerinden geçerken gıkını çıkarmayan Amerika, söz konusu papazın serbest bırakılmasını isteyerek hem Fetö’ye sahip çıktığını bir kez daha göstermiş oldu, hem de işgal girişiminin arkasında bizzat kendisinin olduğunu deklare etmiştir.

Fetö elebaşısının Türkiye’ye iade talebi gündeme getirildiğinde ABD’nin bir önceki büyükelçisi «Konu Amerikan yargısına intikal etti. Oradan çıkan karara herkes saygı göstermek zorunda... Amerika’da işler böyle yürür.” demişti. Peki, Türk yargısının verdiği karar neden sorgulanıyor? Sen dünyanın ilahı mısın ey kahpe Amerika!!

Ben aslında ne papaza ne de büyük şeytan ABD’ye kızıyorum. Ben Türk yargısına ve ABD karşısında daha dik durmayan yetkililere kızıyorum. Yargıya kızıyorum; çünkü hâlâ lânet Fetö’den arındıramadık oraları. Adil Öksüz’ü yakala, sonrasında serbest bırak, kaçsın. Fetö’nün ağır toplarının hepsi ya Amerika’da ya da Avrupa’da. Oldu olacak, hapisteki Fetö’nün ayak takımını da salıverin. Be kardeşim en az Fetö kadar önemli ve takas konusunda kullanabileceğin papazı ne diye hapisten çıkarıp ev hapsine mahkûm edersin? Bir kişinin tanıklığı ve ortaya konulan deliller yeterli değilse, o zaman ne diye adamı tutuklarsın? Trump’ın etrafında Türkiye düşmanı evangelistler var. Şimdilik Trump sırtını Pentagon’a değil evangelistler ile Amerika’nın bir zengin ailesine bağlıyor.

Başkan Erdoğan’ın Putin ile görüşüp “İlişkileri daha da ilerleteceğiz” demesi, ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Çin ile 3 buçuk milyar dolarlık anlaşmaya imza atması önemli bir mesajdı. Ama yeterli değil. “Ver Fetö’yü, al papazını” diyebilir miydik? Derdik elbette. Verir miydi Fetö’yü ABD? Vermeyeceğini hepimiz biliyoruz. Amma o kozu kullanacaktık. Şimdi ne olur bundan sonrasında? Yaptırım mı, papazın iadesi mi, takas mı? Ya da Trump’ın başı gider mi? Rusya ile ilişkileri sıcak tutup Çin’le de ekonomik işbirliği sağlanırsa ambargo delinir, Trump’ın tehdidi söylemden öteye geçmez. Papaz Brunson’u serbest bırakıp ev hapsine almakla Fetö-Brunson ikilisinin takas ihtimali ortadan kalkmıştır. Trump zaten bu salvosunu elini güçlendirmek için yapıyor. Peki Trump açısından sonuç ne olur? ABD Savunma Bakanının açıklamasından sonra Trump’ın yaptırım tehdidi konusunda çark edeceğini düşünüyorum. Etmez ve safını Pentagon’dan değil de evangelistler ile zengin aileden yana belirlerse ipini çekebilirler. 

karabağlar bayan escort