Toprak: Depremden ders alınması gerekir

Van depreminin yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan VATBO Başkanı Selman Toprak, Vanlılar olarak yaşadıkları sıkıntıların unutulmaması gerektiğini ve gereken derslerin çıkartılması gerektiğini söyledi.

VAN 23.10.2013 23:42:07 0
Toprak: Depremden ders alınması gerekir
Tarih: 01.01.0001 00:00
VATBO Başkanı Selman Toprak, Van depreminin yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.


23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan sarsıcı deprem ile Vanlılar olarak adeta şok yaşadıklarını, Van ve Erciş ilçesinin adeta yerle bir olduğunu hatırlatan Toprak, "Binlerce ev iş yeri hasar gördü, yüzlerce vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Şehrimize serilen ölü toprağını kaldırmak hiç kolay olmadı. Bu zor süreçte depremin hemen ilk anlarından itibaren Türkiye'nin her tarafından Avrupa'dan, dünyanın birçok yerinden gönlü yüreği açık binlerce insan Van halkının yardımına koştu. Herkes, kadim Van için seferber oldu ve duruma anında müdahale edilerek deprem yaraları sarılmaya başlandı." dedi.


Depremden çok şey yaşadıklarını ve inşallah çok dersler çıkardıklarını ifade eden Toprak, "Bundan sonra en büyük beklentimiz böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması, depremden ders alınması, yapı denetimi ve inşaat alanında gerekli tüm yasal düzenlemelerin böylesi hayati hatalara mahal vermeyecek şekilde düzenlenmesidir. 'Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini şiar edinerek kendimizi hazırlamalı ve ona göre hayat şartlarımızı dizayn etmeliyiz." dedi.


Toprak açıklamasına depremin ikinci yıl dönümünde depremde hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet, yakınlarını kaybedenlere sabırlar diledi. (Fikret Özkan - İLKHA)