Toplumsal duyarlılık çağrısı!

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, Van'da çok sayıda yoksul aile olduğunu belirterek, bu ailelerle yardımlaşma yolunda toplumsal bir duyarlılık oluşturulması gerektiğini söyledi

VAN 10.10.2015 11:43:42 0
Toplumsal duyarlılık çağrısı!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Özellikle 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Van'daki yoksul aile sayısı biraz daha gün yüzüne çıktı.
Birçok aile çocuklarını okula gönderebilmek için giyim ve kırtasiye malzemesini ucuz fiyata işportacılardan sağlamaya çalışırken, birçok ailenin de ildeki sivil toplum kuruluşlarına ve hayırsever vatandaşlara başvurarak yardım talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

SMMMO'YA BAŞVURULAR
Van'da bu kapsamda Van SMMMO'ya da başvurular yapıldı.
Gazetemize konuşan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, özellikle okulların eğitime başladığı tarihten bir hafta önce kendilerine giyim ve kırtasiye malzemesi için yardım taleplerinin geldiğini söyledi.
Şimdiye kadar birçok aileye hem oda, hem de bireysel olarak katkıda bulunduklarını belirten Şahin, gelen yardım talepleriyle Van'da ne kadar çok yoksul ailenin bulunduğunun da böylece kendilerince daha iyi anlaşıldığını ifade etti. 
Şahin, son olarak, odaya başvuran Anadolu Konteynerkent'te kalan çocuklara okul malzemesi ve giyim eşyası aldıklarını belirtti.

"TOPLUMSAL DUYARLILIK OLUŞTURALIM!"
Kentin zamanında yaşanan büyük bir göç dalgası, sonrasında deprem ve geçtiğimiz süre içinde de yaşanan çatışma ortamı nedeniyle ekonomik ve sosyal olarak büyük bir sıkıntı içine girdiğini ifade eden Şahin, kenti yönetenlerin, iş çevrelerinin ve maddi imkânı düzgün olan hayırsever vatandaşların bunu görmesi gerektiğini belirtti.
"Balık yemesini değil tutmasını öğretelim" fikrinin bu aşamada Van için tek geçerli fikir olamayacağını da söyleyen Şahin, şu çağrıyı yaptı:
"Evet, onu da yapalım, balık tutmasını da öğretelim, ama şu anda belirttiğimiz nedenlerle evine ekmek götüremez, okula giden çocuğuna üst baş alamaz, bir kalem, bir defter alamaz durumda olan binlerce ailemiz var. Çok kötü koşullarda yaşıyorlar, toplumsal bir duyarlılık oluşturalım, bu ailelerimizin de elinden tutalım. Biz oda olarak gereken yardımları yapıyoruz, istiyoruz ki diğer kurumlarımız, zenginlerimiz, hayırseverlerimiz de bu durumdaki aileleri ihmal etmesin."Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı