Toplumdaki gerginliklerin sorumluları!..

En son milleti derinden üzen

VAN 13.11.2017 09:15:57 0
Toplumdaki gerginliklerin sorumluları!..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çok merak ettiğim konulardan biri de televizyon dizilerinin izlenme oranlarıdır. Toplumun ne kadarı dizilere bağımlı acaba? Hangi dizileri hangi yaş grupları izliyor? Bir de özel televizyonlarda kaç dizi oynuyor?

Bazı dizileri zapping yaparken görebilme şansım oluyor ve üzülüyorum. Senaristler ve yapımcılar, hatta bu dizileri milletin önüne reyting kaygısı ile getirenlerin tek hedefleri var. Bu dizilerin izlenme oranını artırmak. Aşk, yani zina, cinayet, entrika, akla hayale bile gelmeyecek çeşitli fitneler…

Ne kadar insanı kızdıracak ve heyecanlandıracak aykırı düşünce varsa hepsini dizilerde görmek mümkün. Ayrıca oyuncuların kendilerini iyi oyuncu konumuna koymak adına aşırı çırpınışlarını izliyoruz. Dizilerin çoğunda toplumun değerleri yerlerde. Genç kızın veya erkeğin ahlaksızlığı normal olarak gösterilebiliyor. Dizilerde suç kavramı ortadan kalkmış ve her şey mubah… Tek kaygı var sadece reyting.Toplumun ne kadarının dizilerden etkilendiğini doğrusu çok merak ediyorum.

Bir de reyting uğruna, dizilerdeki entrika, cinayet ve normalde hiçbir insanın aklına bile gelmeyecek oyunları örnek alan kaç kişinin kendi hayatını ve başkasının hayatını kararttığını merak ediyorum.

Çeşitli entrika ve akla hayale bile gelmeyecek cinayetlerle milletin beyinlerine dizilerle verilen mesajlardan etkilenen kaç kişinin, gerçek hayatını kararttığını merak ediyorum.

En son milleti derinden üzen Ankara’da gazilere yönelik saldırı olayını yaşadık. Magandalığın ve insani duyguların hırsa teslim edilmişliğin zirve hali… Elbette hak ettikleri cezayı bulsunlar. Ama bitmeyecek bu gerginlik. 9 yaşındaki öz evladını öldürebilen ruh halini kabul edemeyiz.

Hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği dolandırıcılık olaylarını, hırsızlıkları, insan kaçırmayı, işkenceyi, daha aklıma bile gelmeyen illegal işleri dizilerde görmek mümkün.

Toplumun değerlerini hiçe saymak değil de nedir peki bu akıl oyunları? Sırf reyting, yani ‘Para’ mıdır her şey?

Milleti millet yapan değerleri yıpratmanın altında başka şeyler olduğunu düşünüyorum. Hatta milleti birbirine düşürme adına beyinlere verilen mesajların altında değişik hesapların yattığını söylüyorum.

Bu yüzden dizilerin mutlaka ve mutlaka denetimi olmalıdır. Dizilerden cinayetler kalkmalıdır. Dizilerden, aşk adına genç kızlar ve erkeklerin zina yapabilir mesajlarının önüne geçilmelidir. Edep ve adap gelmelidir.

‘Bu sadece dizi, istemeyen izlemesin’ demekle olmaz. İnsan, görerek ve işiterek öğrenir. Televizyonlar bir nevi eğitim alanıdır. Bu alanı insanın kimyasını bozacak şekilde kullanmak, insani değerlere karşı işlenen bir suçtur. Dahası eğitim, insanın her yaşında devam eder. İnsan öldürmenin dizilerdeki kadar kolay olmadığını anlamış olduğumuzda iş işten geçmiş, hayatlar kararmış oluyor.

Selam ve dua ile..