“Toplantının seçimler öncesi yapılması muhtarlarımızın talebidir“

Tuşba Belediyesi, ilçedeki tüm muhtarların ortak talepleri üzerine '2015 Yılı Muhtarlar İstişare' toplantısını Antalya'da gerçekleştirdi. Bazı basın yayın organlarında toplantı tarihi ile ilgili tartışmaları da yanıtlayan Başkan ?

VAN 20.04.2015 16:25:09 0
“Toplantının seçimler öncesi yapılması muhtarlarımızın talebidir“
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tuşba Belediyesi mahalle muhtarları ile 4 günlük bir istişare toplantısı düzenleyerek bir ilke daha imza attı.
2014 yılında Muhtarlar ile 3 kez toplu halde bir araya gelen Başkan Özgökçe, 2015 yılının ilk toplantısını Tuşba Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirmişti. Van İli Muhtarlar Birliği Dernek Başkanı ve yardımcılarının toplantı sonrasında tüm muhtarların ortak bir karar ile Tuşba sınırları içinde bulunan mahalle muhtarları 2015 yılı ikinci istişare toplantılarını il dışında yapma talepleri üzerine 13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya'da Muhtarlar İstişare toplantısı gerçekleşti.
 
TOPLANTIYA ÇOK SAYIDA MUHTAR KATILDI
Antalya Konyaaltı İlçesinde Beş yıldızlı bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen '2015 Tuşba Muhtarlar İstişare toplantısı' na; Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Veysi İnce ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ve mazaretleri olmayan tüm muhtarlar katıldı.
Sabah, öğlen ve akşam üç seans halinde programlanan istişare toplantısını ilk günü sabah seansında 2014 yılı faaliyetleri anlatıldı ve her mahalle muhtarı kendi mahalleleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İkinci ve sonraki seanslarda Mahalleler önce merkez ve sonra eskiden köy olup yeni Büyükşehir yasasıyla mahalle olan yeni mahallelerinin bir bir projeksiyon ile halihazır durumları üzerinde tam anlamıyla mahalle sorunları sokak sokak ele alındı. Van'ın büyükşehir olmasıyla kurulan yeni ilçenin her cadde ve sokağı tek tek ele alınarak en ince ayrıntısına kadar Muhtarlar ile değerlendirildi. Başkan Özgökçe, belediyenin kurulduğundan bu yana her cadde ve sokakta yapılan çalışmaları ile belediyenin yaptığı harcamaların kuruşuna kadar slayt gösterisi ile muhtarlara anlattı.
 
"BU GÖRÜŞMELER HİZMET OLARAK DÖNECEKTİR"
Başkan Özgökçe sunumlarında önce Belediyenin İmar ve Şehircilik, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik Hizmetleri Müdürlükleri başta olmak üzere yirmi müdürlük tarafından her mahalleyi ayrıntılı harita görüntüsü ile birlikte bir yıl boyunca yaptıkları hizmetler ile 2015 yılı için tespit ettikleri ve öncelikli yapılması gereken hizmetleri anlattıktan sonra herbir mahallenin muhtarının ihtiyaç ve isteklerini dinledi ve yazılı olarak ayrıca talep etti.
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, istişare toplantısındaki fikir alışverişinin vatandaşlara hizmet olarak döneceğini söyledi.
Bir yıllık sürede ilçenin yıllardır çözülmemiş birçok sorunlarını çözdüklerini vurgulayan Başkan Özgökçe, çözümleri muhtarlarla birlikte gerçekleştirdiklerini kaydetti. Muhtarların ortak talebi üzerine toplantıyı Nisan ayında Antalya'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özgökçe, muhtarlarla belediye başkanları aynı noktada buluştuğu sürece mahallelerdeki engellerin ve problemlerin çok daha hızlı mesafe alındığını vurguladı. Başkan Özgökçe, "Muhtarlar, kendi mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalleleriyle ilgili konularda görüş bildirmek ve diğer kurumlar ile işbirliği yapmaları yanında aynı zamanda bulundukları bölgenin en önemli kanaat önderleridir. Herkes mahallede sorunlarını önce muhtara bildirir ve ona göre hareket eder. Bundan sonra el ele, gönül gönüle vererek Tuşba'da daha büyük hizmetleri birlikte halkımıza kazandıracağız. Her zaman muhtarlarımızın yanındayız" dedi.
 
 "TOPLANTININ SEÇİMLER ÖNCESİ YAPILMASI MUHTARLARIMIZIN TELEBİDİR"
Muhtarların bulundukları mahallenin ve toplumun kanaat önderleri konumunda oldukları için seçim öncesi spekülasyonlara neden olmaması adına toplantıyı 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinden sonra yapmak istediğini belirten Özgökçe, buna rağmen muhtarların hepsinin ortak kararı olarak seçim sonrası Antalya'daki mevsim sıcaklıkları ile iş sezonunu gerekçe gösterilerek toplantının Nisan ayında kararının muhtarlarca alındığını vurguladı. Dört gün boyunca sadece hizmetler, yapılacaklar ve muhtarlardan talepler alınarak çok verimli ve seviyeli bir istişare gerçekleştirilmiştir, bunu tüm Tuşbalıların, Vanlıların ve hatta tüm Türkiye'nin bilmesini isteriz" dedi.
Tuşba Belediyesi'nin, taleplerini iş sezonu başlamadan zamanında yerine getirdiği için Başkan Özgökçe'ye teşekkür eden muhtarlar ise, kimin ne söylediğinin kendilerini pek ilgilendirmediğini ifade ettiler. Muhtarlar, "Kimin ne amaçla, ne niyetle ne söylediği sözler, bizleri ilgilendirmez ve söylenen ve söyleyenleri de dikkate almıyoruz. Bizi ilgilendiren tek bir şey var, o da bizleri seçerek kendilerini temsil etme yetkisi veren mahalle sakinlerimizdir ve mahallemize yapacağımız hizmettir. Dört gün boyunca sadece mahallelerimize yapılan çalışmalar ile kısa, orta ve uzun vadede uygulanacak olan projelerin ele alındığı çok verimli bir toplantı oldu. Bunu içinde Başkan Özgökçe ve ekibine çok teşekkür ederiz" dediler. 
Bir birine yakın olan grup mahallelerin muhtarları ile mini toplantıların da yapıldığı, mahallelerin ortak olan sorunlarının ele alındığı istişare toplantısının yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yurt dışında olduğundan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ile Tuşba ile kardeş belediye olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile bilgi alış verişinde bulunuldu.
 Belek İlçesi ile Düden Şelalesi, Düden El Sanatları Çarşısı ve Antalya Kaleiçi'nin yanında Antalya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezen Tuşbalı Muhtarlar, daha sonra Van'a döndü.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi