TOKİ'nin yolları buzlanınca araçlar yolda kaldı

Van'ın Edremit İlçesi'nde deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarına ulaşımı sağlayan yolda buzlanma meydana gelince bazı araçlar yolda kaldı. Özellikle kış lastiği bulunmayan araçların büyük sıkıntı yaşadığı görülürken,

VAN 25.12.2014 10:58:15 0
TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
       
            Van'da Ekim-Kasım 2011'deki depremlerin ardından kentin belli bölgelerine TOKİ konutları inşa edildi. Bu konutların büyük bölümü Edremit İlçesi'nde inşa edildi. Yeni TOKİ olarak bilinen Erenkent Mahallesi'ne inşa edilen konutlara ulaşımı sağlamak için yapılan yol ise sürekli tartışma konusu oldu. Mühendislik hataları ile dolu olduğu belirtilen yolda bugüne dek birçok kaza meydana geldi. Yine yolun eğim konusunda büyük sorunlar yaşadığı kış mevsiminin gelmesi ile daha bir belirginleşti. 

       Son günlerde yağan kar yağışı sonrası yolda hafif bir buzlanma olması ve bazı bölgelerin dik olması yüzünden araçlar büyük sorun yaşadı. Vatandaşlar ise yolda kalan araçlara kendi imkanları ile yardım etmek zorunda kaldı. 

            Söz konusu sorunun kalıcı olarak çözülmesi için yaz mevsimi geldiğinde yolun tamamen elden geçmesi, aşırı viraj olan bölgelerin belli bir düzene sokulması ve yokuşların en aza indirilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Bu yolun bu şekilde hizmet sunması çok zor. Havaların düzelmesi ile birlikte TOKİ yolunun mutlaka elden geçirilmesi gerekir. Çünkü yolda birden bire karşınıza bir keskin virajlar çıkıyor. Yine yolda araçta hareket halindeyken birden bire yokuş aşağı inebiliyorsunuz. Hızı kontrol etmek çok zor. Kışın ise birçok araç yolda kalabiliyor. Bu yolun sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyoruz" yorumlarında bulundular. 
Birçok vatandaş ise buzlanmaya karşı Edremit Belediyesi'nin tuzlama çalışması yapmasını istiyor.  








 Bölge: Bişar Ulutaş