TOKİ’DEKİ REFÜJLER AĞAÇLANDIRILIYOR

Edremit Belediyesi yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının tamamlandığı bulvar ve caddelerde yeşillendirme çalışmaları kapsamında Yeni TOKİ yoluna 100’den fazla ağaç dikti.

VAN 2.11.2017 17:37:22 0
TOKİ’DEKİ REFÜJLER AĞAÇLANDIRILIYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber Merkezi

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde birçok noktada ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin talimatlarıyla ilçede başlatılan birçok çalışmada sona yaklaşılırken, bazı çalışmalar ise devam ediyor. Yeni TOKİ’de konutlara giden yol yeşillendirilerek güzelleştirilirken, ilçenin birçok noktasında ise aynı çalışmalar yapılıyor. 100’den fazla ağacın dikildiği Yeni TOKİ yolundaki ağaçlandırma çalışmasında ilk etapta refüjlere bahçe toprağı serilirken, açılan çukurlara ağaçların daha sağlıklı bir şekilde yeşermesi ve toprağın kalitesinin artırılması için gübre döküldü. Bu işlemden sonra saksı içinde bekletilen ağaçların dikim işlemi gerçekleştirildi. Görünümün daha estetik ve simetrik olması için refüj genişliği metrelerle hesaplanırken, dikilen ağaçlara ise can suyu verildi. Ağaç dikiminin tamamlanmasının ardından refüje tekrar gübreleme çalışması yapıldı. Dikilen ağaçlarla birlikte yaklaşık 2 binin üzerinde çeşitli bitki ile birlikte çimlendirme işlemi de gerçekleştirilecek.