TOKİ’de yeni yakıt fiyatları açıklandı

Van’ın Edremit İlçesi'ndeki toplu konutlarda oturan sakinler için, yeni yakıt fiyatları belirlendi. Yakıt fiyatları bu yıl da 9 taksite bölündü ve aylık 200 TL taksitlerle ödenecek. İki ton kömür yakıtı için toplam bin 810 TL ödenec

VAN 23.09.2016 19:49:14 0
TOKİ’de yeni yakıt fiyatları açıklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Bişar Ulutaş

      Kış ayının yaklaşması ile birlikte ildeki birçok kişi gibi, TOKİ konutlarında oturanlar için de yakıt sorunu başladı. Edremit ilçesinde Yeni TOKİ olarak bilinen konutlarda oturan sakinler için bu sezon iki ton kömür toplam 1810 TL olarak belirlendi.


     Geçtiğimiz yıllarda sürekli kalitesiz kömür kullanıldığı iddia edilen TOKİ’lerde, sakinlere gönderilen sözleşme kağıdında piyasa araştırması yapıldığı ve kaliteli kömür alındığı ifade edildi. Özellikle kömür fiyatlarının hem Van bölgesi, hem de ülke genelinde çok iyi araştırıldığı belirtilen sözleşmede, sakinlere taksit kolaylığı sağlandığı açıklandı.


       Sözleşmenin içeriğinde ise, ödemesi gecikecek olan taksitlerde günlük %5 gecikme zammı uygulanacağı, bunun da geciken gün sayısınca belirleneceği belirtildi.
      'Sayın site sakinimiz' diye başlanan sözleşmede, söz konusu etap ve konutlar belirtildikten sonra önceki ödemelerin düzenli olmasından dolayı teşekkür edildi. Yönetimden bakiyenin ne olduğuyla ilgili yedi gün içinde bilgi alınması istendiği belirtilen sözleşmede, kat mülkiyeti kanununun ilgili maddeleri hakkında bilgi verildi. İlgili madde kapsamında, son ödeme tarihinde yapılmayan ortak gider aidat bedellerine yüzde 5 gecikme tazminatı uygulanacağı hatırlatılan sözleşmede, konutunu devredecek sakinlerin borçlarını site yönetimine yatırmaları ve borçsuzluk belgesi almaları, yapılan devir işleminden sonra imzalanan devir protokolünü site yönetimine ibraz etmeleri gerektiği belirtildi.


      "KÖMÜRLER İYİ BİR ARAŞTIRMA SONUCU ALINDI"
     Sözleşmede, konutlar için alınan kömürlerin çok iyi bir araştırma sonucu alındığı belirtilerek, "Söz konusu kömür alım bütçelerinin hazırlanması öncesinde Van bölgesi ve Türkiye genelinde gerekli piyasa araştırmaları yapılmış, en düşük fiyat üzerinden kaliteli ve ısı kalorisi en yüksek kömür alımı konusunda azami gayret gösterilmiştir. Kömür alım bütçesi ile ilgili tüm gider kalemleri daireler arasında eşit paylı olarak dağıtılmış, ödenecek miktarlar buna göre tespit edilmiştir. Hak sahibi bu kriterlere göre kömür alım bütçesini ödemekle yükümlüdür" ifadeleri yer aldı.
Daire başı iki ton kömürün 1,810 TL olarak belirlendiği sözleşmede, iki ton kömürün yanı sıra; Sirkülasyon pompaları elektrik gideri, kazan dairesi bakım onarım ve malzeme gideri, baca temizliği gideri, personel yoğurt gideri, kontrol ve bütçe yedeği gibi giderler de söz konusu giderlere eklendi.


       Sözleşmede fiyatların 9 eşit taksite bölündüğü belirtilerek, 8 ay boyunca daire başı 200 TL, bir ay ise 210 TL ödenmesi gerektiği açıklandı.
      Eylül ayında başlanacak olan yakıt ve aidat ödemelerinin son ödeme tarihi ise her ayın sonu olarak açıklandı.
Ödemelerin elden alınmadığı hatırlatılan sözleşmede, banka şubeleri ve iban numaraları da verilerek, kredi kartı ile ödeme yapılabileceği ifade edildi.