TOKİ'de yakıt ve aidat ücretleri belirlendi

Edremit İlçesi Erenkent Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında oturanlar için yeni yakıt fiyatları ve aidat ücretleri belirlendi. Kömür ve aidat fiyatları 9 taksite bölündü ve aylık 200 TL taksitlerle ödenecek. TOKİ sakinleri, toplam 1.795 TL

VAN 1.10.2015 11:10:54 0
TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Edremit'teki yeni TOKİ konutlarında oturanlar için yeni yakıt ve aidat fiyatları belirlendi. TOKİ sakinleri yeni sözleşmeleri imzaladı. Özellikle kömür fiyatlarının hem Van bölgesi, hem de ülke genelinde çok iyi araştırıldığı belirtilen sözleşmede, tüm giderlerin fiyatları bir bir açıklandı.
 
FİYATLAR, SÖZLEŞMELERE KALEM KALEM YANSIDI
TOKİ'de oturanlar yönetim tarafından hazırlanan sözleşmeye imza attı. Tüm fiyatların kalem kalem belirlendiği sözleşmede, geçen yıla göre fiyatlar arttı. Sözleşmenin içeriğinde ise, ödemesi gecikecek olan taksitlerde günlük  %5 gecikme zammı uygulanacağı, bunun da geciken gün sayısınca belirleneceği belirtildi.
 'Sayın site sakinimiz' diye başlanan sözleşmede, söz konusu etap ve konutlar belirtildikten sonra önceki ödemelerin düzenli olmasından dolayı teşekkür edildi. Yönetimden bakiyenin ne olduğuyla ilgili yedi gün içinde bilgi alınması istendiği belirtilen sözleşmede, kat mülkiyeti kanununun ilgili maddeleri hakkında bilgi verildi. İlgili madde kapsamında, son ödeme tarihinde yapılmayan ortak gider aidat bedellerine yüzde5 gecikme tazminatı uygulanacağı hatırlatılan sözleşmede, konutunu devredecek sakinlerin borçlarını sıtı yönetimine yatırmaları ve borçsuzluk belgesi almaları, yapılan devir işleminden sonra imzalanan devir protokolünü site yönetimine ibraz etmeleri gerektiği belirtildi.
 
"KÖMÜRLER İYİ BİR ARAŞTIRMA SONUCU ALINDI"
Sözleşmede, konutlar için alınan kömürlerin çok iyi bir araştırma sonucu alındığı belirtilerek, "Söz konusu kömür alım bütçelerinin hazırlanması öncesinde Van bölgesi ve Türkiye genelinde gerekli piyasa araştırmaları yapılmış, en düşük fiyat üzerinden kaliteli ve ısı kalorisi en yüksek kömür alımı konusunda azami gayret gösterilmiştir. Kömür alım bütçesi ile ilgili tüm gider kalemleri daireler arasında eşit paylı olarak dağıtılmış, ödenecek miktarlar buna göre tespit edilmiştir. Hak sahibi bu kriterlere göre kömür alım bütçesini ödemekle yükümlüdür" ifadeleri yer aldı.
Geçtiğimiz yıl daire başı iki ton kömürün fiyatı bin 316 TL iken, bu rakam bu yıl ise bin 560 TL olarak belirlendi. Diğer aidatlar da eklenince daire başı fiyat bin 795 TL olarak belirlendi ve aylık 200 TL dokuz taksit şeklinde belirlendi. Sakinler son taksiti 195 TL olarak ödeyecek.
Sözleşmede diğer aidatlar ise şu şekilde belirlendi:
Sirkülasyon pompaları elektrik gideri- 92.19 TL
Kazan dairesi bakım onarım ve malzeme -87.71 TL
Baca temizliği gideri-15.25 TL
Personel yoğurt gideri-10.20 TL
Elektrik pano odaları-6.28 TL
İçme suyu temizliği-7.08 TL
Bütçe Tebligat giderleri -6.00 TL
Kazan muayene kontrol-10.29 TL
Sözleşmede fiyatların 9 eşit taksite bölündüğü belirtilerek, 8 ay boyunca daire başı 200 TL, dokuzuncu ay ise 195 TL ödenmesi gerektiği açıklandı.
Ekim ayında başlanacak olan yakıt ve aidat ödemelerinin son ödeme tarihi ise ay sonu olarak belirlendi.
Ödemelerin elden alınmadığı hatırlatılan sözleşmede, banka şubeleri ve iban numaraları da verilerek, kredi kartı ile ödeme yapılabileceği ifade edildi.

Bölge: Bişar Ulutaş