TOKİ yolunda kazalar bitmek bilmiyor

Van'ın Edremit İlçesi'nde deprem sonrası inşa edilen Yeni TOKİ konutları için yapılan yolda sürekli kaza oluyor. Son olarak aşırı virajlı ve eğim sorunu olan yolda, kaza yapan bir minibüs takla attı.

VAN 17.12.2014 11:09:35 0
TOKİ yolunda kazalar bitmek bilmiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
            
             Ekim-Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kentin belli bölgelerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konutlar yapılmıştı. Bu konutların bir bölümü de Edremit İlçesi Erenkent Mahallesi'nde inşa edildi. 

               Yeni TOKİ olarak bilinen konutlara ulaşımı sağlamak için alel-acele yapılan ve mühendislerin birçoğu tarafından şikâyet edilen virajlı ve aşırı eğimli yolda sürekli kazalar meydana geliyor. Defalarca gazetemizde yazarak gündeme getirdiğimiz yolda, birçok aydınlatma direği yanmıyor. 
Yine yolun belli bölümlerinde aşığı eğim ve viraj söz konusu olduğu için, söz konusu yolda sürücüler kaza yapmamak için büyük uğraş veriyor. 

            Yeni TOKİ yolu olarak bilinen bölgede sürekli kazaların meydana gelmesi, trafiği de alt-üst ediyor. Son olarak bir minibüsün aşırı eğim ve virajlı olarak bölgede kaza yapması, bir elektrik direğine çarpıp takla atması ve olay yerine çağrılan çekici yüzünden trafik tıkandı. Sabah saatlerinde evlerinden çıkıp Van'a doğru hareket eden birçok sürücü, kaza alanına geldikten sonra yolun kapalı olduğunu görüp geri dönmek zorunda kaldı. Eski TOKİ ve Yeni TOKİ kavşağı olarak bilinen bölgeye geldikten sonra ters yönde Van'a gelmek zorunda kalan sürücüler, söz konusu yolda mutlak suretle iyileştirme yapılması gerektiğini, yoksa ölümlü kazaların yaşanacağını ifade ettiler.  

Bölge: Bişar Ulutaş