Toki Konutlarını Derhal Boşaltın

İpekyolu Kaymakamlığı Kevenli TOKİ konutlarını işgal eden ailelere konutları boşlatmaları için tebligat gönderdi. Tebligatta daireler belirtilen süre içinde boşaltılmadığı takdirde kolluk kuvvetlerince yasal yoldan tahliye edileceği b

VAN 7.02.2015 14:31:08 0
Toki Konutlarını Derhal Boşaltın
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Valiliği'nin kira yardımı teklifini reddederek kendilerine kalıcı ev tahsis edilmediği takdirde deprem sonrası yerleştirildikleri konteynerleri boşaltmayacaklarını belirten, bir süre  önce  Kevenli TOKİ’de konutlarını işgal eden  yaklaşık  20 aileye İpekyolu  Kaymakamlığı tarafından konutları boşlatmaları  için  tebligat  gönderildi.

İpekyolu Kevenli TOKİ Muhtarlığı tarafından ailelere iletilen tebligatta konut işgalinin yasa dışı olduğu,  belirtilen süre içersinde boşaltılması istenerek şu ifadelere yer verildi: “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan konutların kanunsuz şekilde işgal edildiği anlaşılmıştır. 10.02.2015 tarihine kadar daireleri boşaltmadığınız takdirde 2886 sayılı devlet ihale kanunun 75. Maddesi uygulanarak kolluk kuvvetlerince yasal yoldan tahliyesi gerçekleştirileceği ilanen duyurulur.”

Anadolu Konteyner Kent'ten çıktıktan sonra ailesi ile birlikte adeta sokakta kaldığını dile getiren Ali Ahi, barınma sorunu nedeniyle daha önce yapılan ve boş kalan konutları işgal ettiklerini söylemişti. Ahi, “Burada devlete ait olan üç blok şeklindeki konutlar, hırsızlar tarafından talan edilmiş, perişan bir halde bekliyor. Bizde buradaki bu konutları işgal ettik. Bu konutları bu saatten sonra sahipleneceğiz. Konutların şu anda ne elektriği ne de suyu var. Burası bu saatten sonra Vanlı Depremzede Platformu'nun işgali altındadır” diye açıklama yapmıştı.

TOKİ tarafından yapılan 3+1 konutlara ilk etapta 20'ye yakın ailenin yerleştiğini ve bu sayının ileriki süreçte artabileceğini dile getiren Ahi, “Bunun şu anda suç olup olmadığına dair bir şey diyemem. Ancak suç olsa dahi ben bu suçu işlemeye hazırım. Çünkü ben üç yaşındaki kızım için, okula giden çocuklarım için bunu yapmak zorundayım. Eğer ki bu direniş, burada başka bir evreye dönüşürse, beklemediğimiz şeyler oluşmaya başlarsa, biz eylemimizi merkeze taşırız. Gerekirse valiliğin önünde yaparız, eylemimize devam ederiz. Kesinlikle biz bu konutlardan çıkmayacağız. Sonuna kadar direneceğiz ve kesinlikle bu sorunun mutlaka çözüme kavuşmasını bekliyoruz” diye konuşmuştu.

Kaynak / Editör: VANSESİ - BERK İLHAN