“TOKİ konutları Vanlılara yüksek fiyatlardan satıldı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van'da deprem sonrası yaşanan sıkıntılara değinerek, TOKİ sakinlerinin güçlük çektiği ödemeler hakkında müjde verdi. Kılıçdaroğlu, 35-40 bin TL'lik konutların 80-90 bin TL gibi yüksek rakaml

VAN 12.05.2015 19:43:01 0
“TOKİ konutları Vanlılara yüksek fiyatlardan satıldı”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 FOX TV ekranlarında yayınlanan, Fatih Portakal'ın sunduğu 'liderler Fox'ta' adlı program da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, TOKİ sakinlerinin ödemelerinde çok ciddi kolaylıklar sağlayacaklarını ifade etti.
Deprem sonrası Van'da konutlar yapıldığını, ancak 35-40 bin TL'lik konutların 80-90 bin TL gibi yüksek rakamlar ile vatandaşa satıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Şimdi bunların ödemesi başladı. Vatandaşın bunu ödeyecek takati yok. Ve milletin korkusu şu;  'İktidar değişirse biz ne olacağız?' Biz de söylüyoruz hiçbir şey olmayacak tam aksine sizlerin daha kolay ödeme yapmanıza olanak sağlayacağız.  Şimdi şöyle bir propaganda yapıyorlar CHP gelirse faizler yükselecek istikrar bozulacak. Biz seçim bildirgemizde ne diyoruz; Tüketici kredisi borcunda ve kredi kartı borcunda faizlerin ez yüzde 80'ini sileceğiz. Peki bizden başka bu faizleri sileceğiz diyen bir siyasi parti var mıdır? AK Partinin ekonomi anlamındaki hiçbir hedefi tutmamıştır! Ekonomik İstikrardan bahsediyorlar sanki şimdi ekonomik istikrar varmış gibi. Ekonomik istikrar üç yıldır yok. Üç yıldır ekonomi patinaj yapıyor" dedi.
Ak Parti'nin hedeflerinin tutmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Enflasyon hedefi tuttu mu hayır! Büyüme hedefi tuttu mu hayır! İstihdam hedefi tuttu mu hayır! Dış ticaret hedefi tutumu hayır hangi hedefi tuttu? Hiçbir hedefi tutmuş değil. Biz ne diyoruz ekonominin istikrara ihtiyacı var. Kararlı tutarlı yeni bir yapılanmaya ihtiyaç var. Kurumların siyasete doğrudan müdahale etmeme ihtiyacı var. Biz yeni bir yapılanma yeni bir teşvik politikası yeni bir 'ekonomi politikası' ve dünya ile bütünleşme politikası gibi adımlarla yeni baştan bir düzen kurmayı arzu ediyoruz" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi