TÖHOB Bölge Toplantısı yapıldı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) bölge toplantısı Van’da yapıldı.

VAN 16.09.2017 12:35:03 0
TÖHOB Bölge Toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bir otelde düzenlenen toplantıya TÖHOB Genel Başkanı İsmail Yüksel, Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak ile Türkiye’nin birçok ilinden gelen oda başkanları ve şoförler katıldı.
Açılışta konuşan TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon, özel halk otobüslerinin 1920’den bu yana belediyelerin sorumluluğunda görev yaptığını söyledi. 
TÖHOB’un 2006 yılından bu yana çalışma yürüttüğünü ifade eden Orhon, “Bu hizmetin geliştirilmesi, kalite standardının sağlanması, değişik kentlerde var olan özel halk otobüsü taşımacılarının bir çatı altında toplanması, sektörün yasal tanımının yapılması amacıyla oluşturulan Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 2006 yılından bugüne çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
2015 yılından itibaren ücretsiz yolculuklarla ilgili devlet bütçesinden aylık gelir desteği sağlandığına da dikkat çeken Orhon, “Elbette burada geçerli olan bugünkü rakamlar yeterli değildir. Bunların artırılması, dahası yolculuk başına bir destek verilmesi yolunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile çalışmalar ve temaslar yürütülmektedir” diye konuştu.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul ise, şoförlerin önemine vurgu yaparak, “Maalesef kıymetimiz bilinmiyor ve zorluklarla karşılaşıyoruz. Biz bu derdimizi ve sorunlarımızı sürekli dile getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanını taşıyan da bir şofördür, tarım işçisini taşıyan da şofördür. Bu yüzden de bunun kıymeti bilinmelidir” ifadesini kullandı.
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın da, toplantıda bir konuşma yaptı. 
Toplantının Van’da yapılmasının önemli olduğunu belirten Yalçın, şunları söyledi:
“Bu memleket yaşanan huzursuzluklardan ve terörden dolayı sıkıntılar yaşıyor. Devletin almış olduğu önlemler ile burada terör belası inşallah tamamıyla bitirilecek. Sadece devletin değil burada STK’ların destek vermesi gerekiyor. Bugün yapılan toplantıyı da bunun bir örneği olarak gösterebiliriz. Sabah en erken yatağından kalkan, şehri uyandıran ve şehri taşıyanlar halk otobüsleridir. Bu kesim şehrin en önemli aktörlerinden bir tanesidir. Ancak terörden en fazla etkilenen aktörlerden bir tanesi de halk otobüsleridir.”  
Van Özel Halk Otobüsleri Başkanı Salih İpek de, Van’daki araç sayısına ilişkin bilgileri paylaştı. Van’da 104 özel halk otobüsü ve 83 belediye filosunun olduğunu belirten İpek, bu araçların dışında da D+ belgesi olan 400 üzerinde aracın olduğunu ifade etti.
Toplantı, daha sonra yapılan farklı oturumlarla son buldu.
Haber: Adil Harlancı

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi