TOD, Van’da sempozyum düzenledi

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Diyarbakır Şubesi’nin 31. Yaz Sempozyumu Van’da gerçekleştirildi.

VAN 8.09.2018 11:39:33 0
TOD, Van’da sempozyum düzenledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

TOD Diyarbakır Şubesi tarafından Double Tree By Hilton Otel’de 31. Yaz Sempozyumu gerçekleştirildi.
Sempozyuma, TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, derneğin eski dönem başkanları, MYK üyeleri, Birim Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Van YYÜ’den akademisyenler ve firma temsilcileri katıldı.
Sempozyumda konuşan TOD Diyarbakır Şubesi ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Tekin Yaşar, Van’a ilk olarak asistanlığı sırasında yine TOD tarafından düzenlenen sempozyum sırasında geldiğini söyledi.
Daha sonra mecburi hizmet için geldiği Van’dan bir yıl önce ayrıldığını hatırlatan Prof. Dr. Tekin Yaşar, “Bu süreçte sizlerle 10’ar yıl arayla bir araya geldiğimizi fark ettim” dedi.
Daha sonra diğer illerde gerçekleştirilen sempozyumları örnekleyen Prof. Dr. Tekin Yaşar, Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini överek konuşmasını tamamladı.

 

GÜNEŞİN KENTİ VAN

TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan da, Van’a yönelik övgülü sözlerle başladığı konuşmasında, “Milattan önce 9. yüzyıldan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güneşin kenti, güzide şehrimiz Van’da bu vesile ile sizlerle birlikte olmaktan büyük bir sevinç ve onur duymaktayım. Türk Oftalmoloji Derneği bugüne değin bilgi üretme ve bilgi paylaşma konusunda, ülkemizde oftalmolojinin gelişmesinde en önemli kurum olmuştur ve halen olmaya devam etmektedir.” dedi.

 

ÇALIŞMALARA DAİR

Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, daha sonra da derneğin çalışmalarına dair de şu detaylı bilgileri paylaştı: 
“Gerçekten de bizler çalıştığımız, yetiştiğimiz eğitim kurumları kadar, TOD bünyesinde düzenlenen toplantılarla ve eğitim etkinlikleri ile mesleki anlamda beslenmekte ve gelişmekteyiz. Ülkemizde her sene yaklaşık 300 dolayında yeni uzman arkadaşımız, bu çok değerli oftalmoloji ailesine katılmakta ve bizi zenginleştirmektedirler. Tüm uzman arkadaşlarımız, seçkin bir geçmişe ve eğitime sahiptir ve daha asistanlığa girişte zaten çok seçilmiş hekimler olarak oftalmolojiye başlamaktadırlar. Ülkemizde şu anda, oftalmoloji eğitimi vermekte olan kurumların sayısı oldukça fazladır. Yaklaşık 125 dolayındaki kurumumuz uzmanlık eğitimi vermekte ve uzman yetiştirmektedir. Elbette bu kurumlarımızın olanakları ve çalışma koşulları, öğretim üye sayısı, fizik mekân ve teknolojik olanaklar açısından farklılıklar göstermektedir.  Fakat bizler Türk Oftalmoloji Derneği olarak, bu farklılıkların, yetişen meslektaşlarımız arasında mesleki farklılıklara yol açmaması, bilgi ve beceri düzeyinde bir eksiklik yaratmaması hususunda azami dikkat, özen ve çabayı göstermekteyiz. Bu nedenle TOD, eğitim konusunu ve her düzeyde bilgi ve beceri aktarım süreçlerini en önemli hedef olarak koymuş bir dernektir ve bu hedefimizi canlı tutmak için de maksimum çabayı gösterdiğimizi ve bu yönde gecemizi gündüzümüze katarak çalıştığımızı bilmenizi isterim. Gerek Şubelerimiz ve gerekse birimlerimizle birlikte düzenlediğimiz toplam toplantı sayısı, kurumlarımızın ve endüstrimizin düzenlediklerini de katarsak yıllık olarak en az 120-130 dolayındadır. Üstelik bu toplantıların dışında TODEM bünyesinde yapılan BAK ve BAL eğitim toplantılarında da birebir beceri aktarımı ile genç meslektaşlarımızın mesleki yaşama daha etkili ve bilgili, becerili hazırlanmasını sağlayan etkinlikler yapılmaktadır. Bunlarda nerdeyse her hafta sonu, saatlerce süren eğitim seansları halinde derneğimizin fedakâr üyeleri, hocaları tarafından verilmektedir.” Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi