TKDK teklif bekliyor

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, “IPARD II. Programı 3. Teklif Çağrısı kapsamında proje teklifi beklediklerini” söyledi.

VAN 10.01.2018 14:17:23 0
TKDK teklif bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

TKDK Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ofisinde ziyaret etti. 
Ziyarette bir konuşma yapan Başak, TKDK tarafından yürütülen IPARD II. Programı 3. Teklif Çağrısı’nın daha önce duyurularının yapıldığını, özellikle Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin program çağrısına müracaat etmelerini beklediklerini söyledi. 

 

2014-2020 DÖNEMİNİ KAPSIYOR 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun 21 Aralık 2017 tarihinde üçüncü başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunduğunu belirten TKDK Van İl Koordinatörü Başak, şunları söyledi:
“Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek ‘Kamu Katkısı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.”

 

BAŞVURU KAPSAMI
Başvuru kapsamı hakkında da bilgi veren Başak, “Bu ‘Başvuru Çağrı İlanı’ kapsamında sadece ‘Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ tedbiri ile ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme’ tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Başvurular 12.02.2018 tarihi saat 09.00’dan itibaren TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak, başvuruların son teslim tarihi ise, 05.04.2018’dir.” diye konuştu. 

 

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”
VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, TKDK’nın çalışmalarını önemli bulduklarını söyledi.
Oda olarak destek sunmaya hazır olduklarını ifade eden Takva, şunları söyledi: 
“TKDK, Van’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde çok önemli bir misyon üstlenmiştir. IPARD II. 3. Teklif Çağrısı yatırımcılara ciddi bir hibe desteği sunmaktadır. %40-70 arasında hibe verilen program kapsamında üreticilerin müracaatları kent ekonomisine de katkı sunacaktır. Mevcut işletmelerin modernizasyonu ve yeni üreticilerin destekleneceği program kapsamında Van ilinden çok proje ile katılımın olmasını bekliyoruz. Bu konuda Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de her türlü desteği vermeye hazırız.” 
/Prestij Haber Merkezi

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: