Tiyatro binamız bile yok!

Bugün Dünya Tiyatrolar Günü. 1961 yılından bu yana her yıl 27 Mart'ta, tiyatroya ilgiyi arttırmak adına Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri düzenleniyor. Bugün tiyatro severler ile tiyatro oyuncuları düzenlenen etkinliklerle biraraya geli

VAN 27.03.2015 10:49:39 0
Tiyatro binamız bile yok!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da, 2011 yılında meydana gelen 7.2'lik depremden sonra binası orta derecede hasar gören Van Devlet Tiyatrosu'nun oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü yine çadırda karşılıyor. 3 yılı aşkın bir süredir hizmet veremeyen Van Devlet Tiyatro binası adeta çürümeye terk edilirken, zor şartlarda çadırda oyunlarını sergilemeye devam eden oyuncular, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü de çadırda karşılıyor. Bu durum özellikle tiyatro oyuncularının günü buruk kutlamalarına neden olacak.
27 Mart 'Dünya Tiyatro Günü' dünyanın çeşitli yerlerinde farklı etkinliklerle kutlanırken, Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları ise 3 yıldır olduğu gibi bugün yine bu günü çadırda buruk kutlayacak.
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarinlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılmayan fakat orta hasar alan Devlet Tiyatro binası adeta çürümeye terk edilirken, oyuncular çadırda zor şartlarda oyunlarını sergilemeye devam ediyor. 
27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü yine çadırda karşılamanın burukluğunu yaşayan oyuncular ise, bir tiyatro binasına kavuşmanın ümidiyle beklemeyi sürdürüyor.
3 yılı aşkın bir süredir güçlendirilmeyi bekleyen Van Devlet Tiyatro binası ile ilgili bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmaması tiyatro severleri hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor.
Van'ın bu durumu ve tutumu hak etmediğini belirten tiyatro severler, "Van'da meydana gelen depremin yaraları bir türlü sarılamıyor. Eğitim başta olmak üzere birçok konuda aynı sıkıntıları yaşıyoruz. En azından özel eliyle de olsa bazı okullar yapıldı. Ancak 3 yılı aşkın bir süredir Van Devlet Tiyatro oyuncuları hala çadırda oyunlarını sergiliyor. Oyuncularımızın bu azmini de gerçekten kutluyoruz. Onları yalnız bırakmamak için biz de elimizde geleni yapıyoruz. Her bir oyunu da en az 300 kişi izliyor. Oyun arasında çıkıp 5 dakika dinlenebileceğimiz bir yer bile yok. Ayrıca çadır çok havasız. Bu nedenle bir an önce ya yeni bir tiyatro binası yapsınlar ya da mevcut tiyatro binasını onarsınlar" şeklinde sitem ettiler.
Öte yandan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dünyanın çeşitli yerlerinde farklı etkinliklerle kutlanırken, Van Devlet Tiyatrosu da 'İki Kalas Bir Heves'oyununu tiyatro severleri ile ücretsiz buluşturacak.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş