Tır kuyruğunda bekleyen şoför aracına uydu taktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğunda saatlerce beklemekten sıkılan bir sürücü, televizyon kanalları ve dizileri izlemek için aracına uydu anteni taktırdı.

VAN 29.08.2014 23:10:26 0
Tır kuyruğunda bekleyen şoför aracına uydu taktı
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Yurt dışına çıkış yapmak için beklerken aracına taktırdığı uydu antenle televizyon kanallarını seyreden TIR sürücüsü görenlerin dikkatini çekiyor.


Aldıkları yükü günlerce süren yolculuk sonrası istenilen adrese götüren TIR sürücüleri, sınır kapılarından geçişlerde gümrük işlemlerinin tamamlanması için bazen 3 günü aşan sürelerde beklemek zorunda kalıyor. Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücüler, bekleme zamanını arkadaşlarıyla sohbet etme, çay demleyip, yemek yemenin yanı sıra ilginç yöntemler kullanarak zaman geçiriyor.
TIR sürücüleri için kuyrukta beklemenin çok can sıkıcı olduğunu anlatan İzet Sarıcan, "Yaklaşık 3 gündür buyana TIR kuyruğunda bekliyorum. Yurt dışına gidip gelirken kuyrukta sıranın bana gelmesini beklemesini beklerken çok camım sıkılıyordum. Ben de aracıma çanak anten taktırdım. Artık saatlerce kuyrukta beklerken istediğim televizyon kanallarını ve dizileri izliyorum" dedi.


Diğer tırlarda televizyon olduğunu, fakat anten olmadığını anlatan Sarıcan, anten olmadığı için diğer TIR sürücülerinin de televizyon izlemek için kendisine misafirliğe geldiğini söyledi. 
Sarıcan, diğer TIR sürücülerinin de kuyruklarda beklerken canlarının sıkılmaması için araçlarına anten takmalarını tavsiye etti.

           Bölge: Zafer Tayfur