Tıp ödülleri sahiplerini buldu

Van'da Özhaberci Gazetesi'nin eki olan Diyabet Gazetesi tarafından gerçekleştirilen 'Tıp Ödülleri' etkinliğinde, ödüller sahiplerini buldu.

VAN 11.08.2018 20:35:44 0
Tıp ödülleri sahiplerini buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da haftalık yayınlanan Özhaberci Gazetesi'nin bir yıldır ek olarak yayınladığı Diyabet Gazetesi tarafından Tıp Ödülleri etkinliği gerçekleştirildi.

 


         Edremit DSİ Kampı'nda düzenlenen 2017-2018 Tıp Ödülleri etkinliğinde konuşan Özhaberci ve Diyabet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çurku, söz konusu gazeteleri aracılığıyla diyabet hastalarının sesi olduklarını söyledi.
Van Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Sait Çakırtaş, sağlık alanındaki çalışanlar ve davetliler katıldı.

 


          Kendisinin de 16 yıldır diyabet hastası olduğunu söyleyen Murat Çurku, "Diyabet gazetemiz, Öz Haberci gazetesinin sağlık eki olarak 12 sayfa şeklinde yayınlanıyor. Bu gazete sayesinde şeker hastalarını bilinçlendiriyoruz. Bazı insanlar var şeker hastalığının ismini dahi bilmiyor. Diyabet ve obezitenin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyor. Bizde bu konularda halkı bilinçlendirmek istedik" dedi.

 


            Yaklaşık 33 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyen Çurku, "Diyabet gazetesini çıkardığım için çok mutluyum. Ben diyabet hastası olduğum için çok acı çektim ve diyabet hastalarına nasıl yararım olur diye düşündüm ve bu gazeteyi çıkardım. Gazetemizde şeker hastalarının dikkat etmeleri gereken durumları haber yapıyoruz. Van'dan, İstanbul'dan, Diyabet Hastanesinden uzman doktorlar ile görüşüyoruz, doktorlar bize yazılarını gönderiyor. Doktorların vermiş olduğu bu faydalı bilgiler sayesinde hastaları bilgilendiriyoruz" diye konuştu.Söz konusu etkinliği düzenlemelerindeki amacın, sağlık alanında güzel işler yapanları ödüllendirmek olduğunu söyleyen Çurku, gazetesinin yayınlanmasında emeği geçenlere de teşekkür belgesi takdim etti.