TFF İl Temsilcisi ve ASKF’den Açıklama

Van Futbol Tertip Komitesi Futbol İl Temsilcisi Nurettin Tuğrul ve Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Çetin Atacan gazetemizde yer alan “ İhmal böbreğine mal oldu” haberimizle ilgili yaptıkları ortak açıklamada s

VAN 27.11.2014 09:40:55 0
TFF İl Temsilcisi ve ASKF’den Açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Amatör Futbol Ligi’nde Van DSİ Spor ile Erciş Gençlik Belediyespor arasında önceki hafta Sanayispor sahasında oynanan Amatör Ligi 1. Küme A-Grubu müsabakasında DSİ Spor futbolcusu Ömer Sürücü’nün ikili mücadelede böbreğine aldığı ağır darbe sonrası iç kanama geçirerek sağ böbreğini kaybetmesi ile ilgili gazetemizde yer alan  “İHMAL BÖBREĞİNE MAL OLDU” başlıklı haberimiz Van  gündemine  oturdu.

 DSİ Sporlu genç  futbolcu Ömer Sürücü’nün bir böbreğini kaybettiği ambülans ve sağlık görevlisinin bulunmadığı maçla  ilgili  haberimizde  DSİ Spor Kulübü Başkanı İbrahim Akyürek,  yaşanan üzücü olayla ilgili olarak “  Van Amatör Spor Kulüpleri,  İl Hakem Kurulu’na gerekli yazıları yazdık. İlimizde ne acıdır ki Amatör spor’a gerekli önem verilmiyor”  ifadesinde bulunarak konuyu  Amatör  Spor  Kulüpleri Konfederesyonu  ve Van Futbol Tertip  Komitesi’ne  bildirdiklerini  belirtmişti.   

Van Futbol Tertip  Komitesi Futbol il Temsilcisi  Nurettin Tuğrul ve   Van  Amatör Spor  Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Çetin Atacan “ İhmal  böbreğine mal oldu”  haber ve olayla  ilgili ortak açıklamada  16 Kasım 2014 tarihinde   DSİ Spor ile Erciş Gençlik Belediyespor arasında oynanan maçta  adı geçen futbolcunun  sakatlandığında görünürde bir rahatsızlığının olmadığını orada bulunanlar  tarafından görüldüğü kaydederek : ” 21 Ağustos 2014 Tarihinde  TFF’de yapılan Kulüpler toplantısında tüm kulüplerimize bu konuyla ilgili gerekli açıklamalar şifahi olarak  yapılmış. Ambulansla ilgili detaylı açıklama Kulüplerimize yapılmıştır. İlimizde hafta sonu 3.futbol sahamızın olduğu  İŞGEM –Sanayi-Van Şehir Stadı  bununla beraber okul müsabakalarını da eklersek bütün bu müsabakalara ambulansın  ayrı ayrı görevlendirilmesi gelen ambulansın da yaklaşık  4 saat boyunca sahalarda bekletilmesi zor olacağından Ambulansın müsabakalara gelip bekleme zorunluluğu bulunmadığını kulüplerin kendi takımları için gerek idmanlarda gerekse müsabakalarda  masör-sağlıkçı bulundurması Kulübün iç işleyişiyle ilgilidir  ifedesine yer  verildi”  denildi.

Tuğrul ve Atacan açıklamalarında, “ İlimizde bir sürü halı saha var  ve daha önemlisi Küçük yaşdaki çocuklar için futbol okulları açılmış ve işletilmektedir.  Bunların hangisinde Sağlıkçı-masör  Ambulans bulunmaktadır. % 99’unda yoktur.  Kaldı ki Her hangi bir vakada 112 Acil Müdürlüğü arandığında en geç Ambulansın 10.dakika içinde orada olma mecburiyeti vardır”   dedi.

Tuğrul ve Atacan ortak  imzayla  yapılan  açıklamada şu ifdelere yer verildi: “ Müsabakanın oynandığı tarihte Futbol İl Temsilcimiz olan Nurettin Tuğrul’un  müsabakayı izlediği olayda hakemin sedye dahi istemediği akabinde sporcu kendi isteğiyle oyunu terk edip idarecileri tarafından soyunma odasına gönderilmiştir. Sakatlanan sporcunun  soyunma odasına gittikten hemen sonra komite başkanımız bu sporcunun soyunma odasına yanına giderek bizzat görüşüp sporcuyla olan diyalogunda sporcuya defaten ambulans çağırıp seni hastaneye göndereyim demesine rağmen sporcu ambulans gelmesini istememiş durumunun iyi olduğunu söylemiştir. Futbol İl Tertip Komite Başkanımız Nurettin Tuğrul ilerleyen saatlerde olası bir rahatsızlık olursa idarecilerine söyle seni hastaneye götürsünler diye söylemiştir. Sonradan anlaşıldığı üzere müsabaka bitmiş DSİ Spor müsabakanın oynandığı sahadan ayrılarak Kulüplerine gittikten sonra futbolcu  Kulüp Binasında ağrılarının olduğunu söylemesi üzerine sakatlanan bu sporcu kulüp idarecileri tarafından hastaneye götürülmüştür. Hastanede yapılan tetkikler sonucu Futbolcu Ameliyata alınmış, Ameliyat esnasında da  Böbreği alınmıştır.11.25’te sakatlanan sporcunun saat 13.53 te hastaneye götürülüp  kayıt yaptığı belirlenmiştir. Bu kardeşimize Spor Camiası olarak  acil şifalar diliyoruz”

ÖMER  SÜRÜCÜ’YÜ  UNUTMADILAR 

Bu arada DSİ Spor  futbolcusu  Ömer  Sürücü’nün   maçta  bir böbreğini kaybetmesi  üzerine   futbol branşı ile ilgili hiçbir  sorumluluğu ve ilgisi bulunmayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat  İnanç  DSİ  Spor   Başkanı İbrahim Akyürek ile birlikte   futbolcuyu  evinde  ziyaret  ederek  geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İnanç  genç   futbolcunun mağduriyetinin  giderilmesi, kendisine ve ailesine  destek sağlamak üzere    DSİ Spor  ile birlikte girişimlerimiz  olacak dedi.  VANSESİ - RIDVAN CAN