Tezgâhtarı oyalayan kadınlar altın çaldı. VİDEO HABER

Van'da şehrin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde kuyumcu dükkânına giren 2'si kadın 3 kişi bin 500 TL değerinde altın çaldı.

VAN 19.08.2014 16:39:11 0
Tezgâhtarı oyalayan kadınlar altın çaldı. VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan bir kuyumcunun önüne gelen kimliği belirsiz 2’si kadın 3 hırsız, dükkânın kalabalık olmasını fırsat bilip harekete geçti. Kuyumcu dükkânına giren iki kadın hırsız tezgâhtarı oyalayarak 2 adet yüzük çaldıkları tespit edildi.

 

Olay bugün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre hırsızlardan iki bayan içerinin kalabalık olmasını fırsat bilip, baktıkları yüzüklerden bin 500 TL değerinde olan 2 yüzüğü alarak kaçtılar.

 

Kimliği tespit edilemeyen ikisi kadın 3 hırsız Cumhuriyet Caddesinde bulunan kuyumcuya girerek yüzüklere bakmaya başladı. İki kadına yardımcı olmaya çalışan tezgâhtar kadınların isteklerini yerine getirmeye başladı.

 

Farklı farklı yüzükleri camekândan çıkararak kadınların beğenisine sunan tezgâhtarın başkalarıyla da ilgilenmesini ve dükkânın kalabalık olmasından yararlanan kimliği tespit edilemeyen kadın hırsızlar ellerindeki yüzükleri çantalarına koyarak kaçtılar.

 

Yüzüklerin eksik olduğunu ve soyulduğunu fark eden kuyumcu hemen dışarıya çıkarak ruhsatlı silahıyla 15 el havaya ateş etti.

 

Yaşanılanları anlatan işletme sahibi Emrullah Yıldız, “İki bayan, bir erkek kapıda bekliyor. 22 ayar yüzük istiyor. Daha sonra 222 ayar tablesinden iki yüzük alarak kaçıyorlar. Yüzükleri aldıkları gibi dışarıya çıkıyorlar. Daha sonra elemanımız peşine veriyor. Arabaya binip kaçtıklarını görüyor. Yeğenimde onları durdurmak için birkaç el havaya ateş ediyor. Bunlar açılan ateşe aldırmadan kaçıp gidiyorlar. 2 tane tek taş yüzük çalındı. Çalınan yüzüklerin değeri bin 500 TL değerindedir.” şeklinde konuştu.

 

Plakası öğrenilemeyen bir araç ile güpegündüz kuyumcu soyan 3 hırsız bin 500 TL değerindeki altınları aldıktan sonra araçlarına binerek ortadan kayboldu. Hırsızların bulunması için polis tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.