'Teşekkür' polemik konusu oldu

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, AK Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay’ın, “AK Parti Van’a şu büyük hizmetleri yaptı diyen, teşekkür eden fazla sivil toplum kuruluşları yok. Van'daki bazı STK'lar, yapılan hizmetlere teşekk?

VAN 7.09.2017 11:06:18 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

AK Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay’ın, İl Kültür binasında düzenlenen bayram programında yaptığı konuşmada, sitemli sözleri medyada yer almıştı.
HDP Van il binasında basın toplantısı düzenleyen HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da bu sözlere karşılık açıklama yaptı.
“Atalay’ın aynı konuşmasında STK’lardan hesap sorulması gerektiğini de” söylediğini belirten Milletvekili Botan, “Bu kabul edilemez, Van halkından özür dilenmelidir. Van’da şu anda sağlık ve eğitim kurumlarının içinde bulunduğu hal ortada. Bunun için teşekkür mü bekliyorsunuz? Eleştiriye açık olmak zorundasınız” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Botan, “Atalay gibi deneyimli bir politikacının son yaptıkları açıklamalarına sessiz kalamazdık. Van’da süt fabrikası, Van Et kapalıdır. Sınır kapısı hala halka açılmadı. Van’a gelen turistler için acentelere en ufak bir teşvik sağlanmadı. İran Konsolosluğu ve Türk Telekom Bölge Müdürlüğü dahi Erzurum’dadır. Şimdi bunları yapamamışsınız ve halktan da teşekkür bekliyorsunuz” diye konuştu.

 

ATALAY NE DEMİŞTİ?
Van'da partisinin bayramlaşma törenine katılan ve burada kentteki STK'ların bir kısmına, “Hizmetlerimize bir teşekkür bile edilmiyor” diyerek sitem eden AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay'ın tartışmaya neden olan sözleri özetle şöyleydi; “AK Parti Van’a şu büyük hizmetleri yaptı diyen, teşekkür eden fazla sivil toplum kuruluşları yok. Bazı STK’ların temsilcileri de aramızda. Yani icabında ticaret kısmının falan en önemli temsilcilerinden, en önemli hizmetler ‘Ya Ak Parti şunu yaptı. Bir teşekkür edelim’ diyen olmadı. Bu STK’lara hesap sorulması lazım. Neden yapmıyorsunuz bunları? Parti içinde ilişkileri olanlar orada sorsunlar. Bu kadar iş yapılıyor siz hala vergi terkini yapılmadı diye konuşuyorsunuz. Çaba şu hükümet buraya hizmet getirmiyor, Ak Parti hükümeti Van’a bir şey getirmiyor diye sinsi sinsi kendilerince bazıları siyaset yapıyorlar. AK Parti olarak Van'da önemli işler yaptık, yapıyoruz. Van’ın bütün biriken sorunları üzerinde çalışıyoruz. Bakın Van’da turizm çok iyi noktada, otellerimiz dolu, esnafımız iyi durumdalar ve hayatlarından memnunlar. Van’da şu anda hem ekonomi hem de sosyal hayat iyi seviyede, bu da hükümetimizin eseridir.  Dolayısıyla bütün bunları düşünerek, dışardan partimizi yıpratmak isteyenlerin eline de fırsat vermeden yolumuza devam edeceğiz.” 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi