_Terör saldırılarını lanetliyoruz

Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) yönetim kurulu yaptığı açıklamada, kendi federasyonlarının ismi kullanılarak sosyal medyada yanlış algı oluşturmaya çalışan çevrelerin olduğunu belirterek, 'Bizim adımız kullanılarak bizi devlet kar?

VAN 14.03.2018 13:16:38 0
_Terör saldırılarını lanetliyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Konuyla ilgili Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) yönetim kurulu yazılı bir açıklama yaptı.

Sosyal medyada kendilerine ait bir sayfa bulunduğunu, ama kendi logolarının ve bilgilerinin kopyalanarak yanlış algı oluşturulduğuna değinilen açıklamada, "11.10.2016 yılında resmiyet kazanan federasyonumuzun aynı bilgi ve belgeleri kullanılmak suretiyle 14 Ocak 2018 tarihinde Kürt aşiretleri üzerinden pisliğini örtme çabaları başlıklı paylaşım, yine 21.01.2018 tarihinde Afrin operasyonu üzerinden algı oluşturmak amacıyla Efrin'e Saldırı Kürdistan'ın bir bölgesine değil, Kürdistan halklarının bütün kazanımlarına yapılan bir saldırıdır. Bütün halkımızı Afrin Mirkanın memleketi Efrin'in direnişi etrafından kenetlenmeye çağırıyoruz. 'Afrin Savaşına Hayır' şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle, devlet karşıtı gibi göstermekle beraber, halkı galeyana getirmek suretiyle sokaklarda ve her yerde direnişe çağırma algısı oluşturmak istenmiştir. Ancak açılan sayfayla yakından uzaktan alakamız olmadığı gibi asıl logomuz olan Kadim Aşiretler Federasyonu logosu üzerin farklı şeyler ilave ederek federasyonumuzun amacını farklı mecralara çekmeye gayret etmeye çalışmışlardır. Büyük bir aşk ve heyecanla kurulan federasyonumuzun misyonunun daha önce yapmış olduğumuz toplantı, konferans ve basın açıklamalarında belirtmiştik. Ancak bazı şer odaklarının karalama kampanyası kapsamında federasyonumuza bu açıklamaları tekrar yapma ihtiyacı doğurmuştur. Amacımız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak suretiyle ülkemizdeki gerçek aşiretleri ortaya çıkartmak, tüm Türkiye'de kardeşliği sağlamak ve pekiştirmek yok olma noktasına gelmiş kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi bizden sonraki nesillere taşımak suretiyle barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaktır" denildi.


      Açıklamanın devamında ise, "Bu temel ilkeler doğrultusunda terörün bölgeye ve bölge halkına verdiği zararları devletle bölge halkı arasındaki yanlış algıları ortadan kaldırmak için gece gündüz durmadan çalıştık. Ancak bu mücadelemiz bazı dış mihrapların oyununu bozacağından çalışmalarımızı sabote etmek ve kamuoyunda yanlış algı oluşturmak amacıyla adımıza sahte sosyal ağ oluşturmuşlardır. Federasyonumuzun en büyük amacı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını tüm Türkiye'de pekiştirmektir. Federasyonumuz ayrıştırıcı değil, birleştirici bir misyon üstlenmiştir. Federasyonumuz bünyesinde her türlü aşiret mensubu bulunmaktadır. Biz ilk önce insanız, sonra bir aileyle, bir aşiretler topluluğu olarak hep birlikte Türkiye'yiz. Bu zor günlerde barış ve kardeşliğimizin selametine büyük katkıda bulunacağına yürekten inanmaktayız. Bu nedenle milletimizin birlik ve beraberliğine kardeşliğine bizim ve genç nesillerimizin geleceğine kast eden bütün terör saldırılarını lanetliyor ve kınıyoruz. Biz Türkiye'yiz ve kardeşiz. Bu açıklamalar doğrultusunda sosyal ağ üzerinden açılan ve şu an kapatılmış görünen sahte sayfada belirtilen açıklamalardan yakından uzaktan alakamız olmadığı gibi şiddetle kınıyor ve buna benzer açıklama ve söylemlere katılmadığımızı belirterek, bu konuyla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.