Temsilcilerimizin son durumları

Sezona iyi başlayamayan, Van Büyükşehir Belediyespor ve Başkalespor, kötü gidişata dur demenin hesaplarını yapıyor. Gruplarında son sıralarda yer alan temsilcilerimiz, bu hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları karşılaşmaları kazanm

VAN 29.10.2014 09:47:28 0
Temsilcilerimizin son durumları
Tarih: 01.01.0001 00:00
    
              2014-2015 Futbol sezonunda, Van Büyükşehir Belediyespor, profesyonel ligde, Başkalespor ise Bölgesel Amatör Liginde, ilimizi temsil ediyor. Profesyonel ligdeki temsilcimiz, Van Büyükşehir Belediyespor, ligde 8 haftalık maratonu geride bıraktı. Geride kalan 8 haftalık maç maratonunda, başarısız bir grafik çizen, kırmızı siyahlılar, küme düşme potasından kurtulamadı. 8 haftalık maratonda, 1 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Van Büyükşehir Belediyespor, 4 puan toplarken, 20 puan kaybı yaşadı. Oynadığı 8 karşılaşmada, rakip filelere 2 gol atabilen kırmızı siyahlı ekip, kalesinde ise 16 gol gördü. 18 Takımlı grupta, en az gol atan ve en çok gol yiyen takım konumunda bulunan kırmızı siyahlıları, zorlu bir süreç bekliyor. 

               Yukarıdaki tabloya bakıldığında, ilk devrede kalan 9 haftalık maratonun çok zorlu geçeceği, takımın ligde kalabilmesi için, seri galibiyetlerin alınmasının şart olduğu, açıkça görülmektedir. Geçen sezon ilk devreyi 25 puanla kapatan, kırmızı siyahlılar, bir puan farkla zor ligde kalabildi. Eğer il devrede toplanan puanlar olmasaydı, takım lige veda etmiş olacaktı. Bir maç eksiği olan Van Büyükşehir Belediyespor, bu hafta sonu kendi sahasında, lider, Ayvalıkgücü Belediyespor'u konuk edecek. Bu karşılaşma için sıkı hazırlanan kırmızı siyahlı ekip, bu maçtan alacağı bir galibiyetle, kötü gidişata dur demek istiyor.

         Van Büyükşehir Belediyespor gibi, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Başkalespor'unda gidişatı hiç iç açıcı değil. Sezona şampiyonluk hesaplarıyla başlayan temsilcimiz, ilk 3 hafta maçlarında umduğunu bulamadı. Ligin ilk 3 haftasını mağlubiyetle kapatan Başkalespor, ligin 4. Haftasında, deplasmanda, Diyarbakır Yolspor'la berabere kalarak puanla tanıştı. Geride kalan 4 haftalık maç maratonunda, 3 mağlubiyet 1 beraberlik alan Başkalespor, 12 takımlı grupta, 1 puanla, 11. Sırada yer alıyor. 4 Haftalık maratona bakıldığında, rakip filelere atığı bir golle, grupta en az gol atan takım konumunda olan Başkalespor, kalesinde ise 6 gol görmüş durumda. Alınan mağlubiyetlerle şampiyonluk hesapları alt üst olan Başkalespor, bu hafta sonu kendi sahasında, Patnos Gençlikspor'u konuk edecek. İlk yarıda kalan, 7 haftalık maratonu kayıpsız atlamanın hesaplarını yapan Başkalespor, Patnos Gençlikspor maçıyla çıkışa geçmek istiyor.

            İki temsilcimizin de, sezon başı yaptıkları hesaplar, şu ana kadar tutmuş değil. Sezona kötü başlayan ve bir türlü istikrarı yakalayamayan ekiplerimiz, ilk yarıda kalan maçları iyi değerlendirmenin ve toparlanmanın hesaplarını yapıyorlar. Gruplarında, son sıralarda yer alan temsilcilerimiz, bu hafta kendi sahalarında oynayacakları karşılaşmaları kazanmaları, çıkışa geçmelerine etkisi büyük olacaktır.

           Van Büyükşehir Belediyespor, lider Ayvalıkgücü Belediyespor maçı, Pazar günü saat 13.00'da           başlarken, Başkalespor-Patnos Gençlikspor karşılaşması ise Pazar günü saat 14.00'da başlayacak.

Temsilcilerimizin son durumları     

Haber-yorum: Salih Deniz