Temel ilk yardım eğitimleri sürüyor

İpekyolu İlçe Sağlık Müdür Vekili Murat Yavuz Ladikli, Yeni Nurşin Camii yanında bulunan Okuma Salonunda Kur’an Kursu öğrencilerine ve Kur’an Kursu çalışanlarına İlkyardım eğitimi verildiklerini söyledi.

VAN 23.02.2017 18:17:12 0
Temel ilk yardım eğitimleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, organize ettiği “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesinin Şubat ayındaki etkinliğine katıldı. Etkinliğin bu ayki konusu “Temel İlk Yardım Eğitimi” oldu.

   Yaklaşık elli (50) öğrencinin ve kurs çalışanlarının katıldığı 90 dakika süren eğitim, Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi. Bazı ilkyardım tekniklerinin uygulamalı olarak ta gösterildiği eğitimde kısaca insan vücudu tanıtıldıktan sonra özellikle, temel yaşam desteğinin sağlanması (Hava yolunun açılması, yapay solunumun ve dış kalp masajı) ve kanamalarda ilk yardım konusu anlatıldığını belirtti.

    İlçe Sağlık Müdür Vekili Murat Yavuz Ladikli, ayrıca ilkyardım eğitimi sonrasında Kur’an Kursu çalışanlarına ve öğrencilerine Akılcı İlaç Kullanımı hakkında bilgi verildiklerini, Uygunsuz antibiyotik kullanımının direnç sorununa yol açtığını, bu durumun yalnızca antibiyotiği uygun olmayan biçimde kullanan kişi açısından değil, herkes açısından tehlike oluşturduğunu belirtti.

   Ladikli, doktorun onayı ve reçetesi olmaksızın antibiyotik ve ilaç kullanılmaması konusunda uyarılar yaptı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi