Tema Vakfı Cumhuriyet Orta Okulu'nda stat verdi

Van Tema İl Temsilciliği tarafından İpekyolu Orta Okulu’nda çevre etkinlikleri için start verildi. Söz konusu etkinliklerde öğrencilere bilgiler verildi.

VAN 5.11.2018 14:08:51 0
Tema Vakfı Cumhuriyet Orta Okulu
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Tema İl Temsilciliği İpekyolu Cumhuriyet Ortaokulu’nda çevre etkinlikleri için start verdi. Tema vakfı Van İl Temsilcisi Nurcan Alpaslan, İpekyolu İlçe sorumlusu Duygu Otyam ve İl temsilci yardımcısı Nasır Demir' in de katıldığı etkinlikte öğrencilere Tema Vakfı'nın çalışmaları anlatıldı ve çevre bilinci, erozyon, ceviz dikimi yetiştirilmesi hakkında bilgiler verildi.

 


           Okul olarak her zaman bu etkinliklere ev sahipliği yapacaklarını belirten Cumhuriyet Orta Okulu Müdürü Seyithan Ekinci, öğrencilere sadece akademik bilgi vermekle kalmayıp doğa ve yaşadığımız çevreye karşı daha duyarlı bireyler olmaları için gerekli eğitimin verildiğini belirtti.

 


          Ekinci, "Topluma sağlıklı ve faydalı bireyler yetiştirmenin yolu doğayı sevme ve koruma bilincinden geçtiğini, bu çerçevede de etrafımızdaki insanları bu konuda bilgilendirmeliyiz. Çevrenin kirlenmesini önlemek ve korunmasını sağlamak için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız diyen Ekinci, Hepimiz yaşanabilir ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı yaşamak istiyorsak işe önce çocuklarımızı eğiterek başlamalıyız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi