Tekataş ve Özgökçe’den arıtma tesisinde inceleme…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş ile Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Arıtma Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

VAN 8.11.2017 19:02:01 0
Tekataş ve Özgökçe’den arıtma tesisinde inceleme…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İncelemelerde aşırı yağışlarda yaşanan su taşkınları ile arıtma tesisinden geçecek olan Sahil Yolu projesi gündeme alındı. Her iki kurum bir arada kent için yapılan her hizmeti destekleyecekleri mesajı verdi.

    Tesiste yapılan hizmetleri denetleyen Tekataş ve Özgökçe, devam etmekte olan By-pass çalışmasını ve arıtma tesisi sahasından geçecek olan sahil yolu çalışmalarını inceleyerek bilgiler aldı.

   Genel Müdür Tekataş, tesiste yapılan incelemelerden sonra yaptığı açıklamada,  aşırı yağışlarla birlikte ana kolektör hattında debi yükselmesinden kaynaklı meydana gelen su baskınlarının önüne geçebilmek için By-pass çalışması yaptıklarını açıkladı.

   Bu çalışmada sona gelindiğini belirten Tekataş, “Yoğunrı yağış anında kanalizasyon hattına giren yağmur suları millenme yaparak  su baskınlarına neden oluyordu. Biz de bunu bertaraf etmek için yeni tahliye yolu açarak By-pass ile bu sıkıntının önüne geçmiş olduk. Bundan sonra tesis çevresinde bulunan yerleşim yerleri su baskınlarını yaşamayacak” müjdesini verdi. 

   Genel Müdür Ali Tekataş ve Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, daha sonra arıtma tesisinden geçecek olan sahil yolu projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

   Tuşba Belediyesi’nin başlatmış olduğu sahil yolu projesinin bir kısmı İskele arıtma tesisinin sahasından geçeceğinden, yolun arıtma tesisine zarar vermeden, hangi güzergahtan geçmesine yönelik görüşmelerde bulunuldu.

   Kurumların ortak çalışma yaparak ortak paydalarda uzlaşı ile hizmet odaklı çalışmaları gerektiğine karar verilerek gerekli her türlü desteğin verileceği belirtildi.