Tekataş: Borçsuz bir kurum devredeceğiz!

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, göreve geldikleri andan itibaren, 202 milyonluk yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Yüklenicilere sadece 21 milyonluk bir borcumuz var. İller Bankası'ndan aldığım?

VAN 27.12.2018 19:35:17 0
Tekataş: Borçsuz bir kurum devredeceğiz!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
VASKİ'nin borçlu olduğu ve kredi alamaz durumda olduğu yönündeki bazı hakarete varan eleştirilere sert yanıt verdi.


          "VASKİ OLARAK 202 TRİLYONLUK HİZMET GERÇEKLEŞTİRDİK"
Tekataş, VASKİ olarak eski parayla 202 trilyonluk bir hizmet yaptıklarını söylerek, "Yüklenicilere ise sadece 21 milyon küsur bir borcumuz var. Şimdi bizler girişimlerimiz sonucu İller Bankası'ndan 10 milyon TL bir kredi aldık. Bu parayı yüklenicilere ödediğimiz zaman sadece borcumuzun yarısı kalıyor. Yıl sonunda kurumlardan alacağımız gelirlerle piyasaya tek kuruş borcumuz kalmayacak. Bizden sonraki yönetime borçsuz bir kurum bırakacağımız gibi, belki de kasaya para bile bırakacağız. Zaten biz göreve başladığımız zaman piyasaya 54 milyonluk bir borç vardı. Yani eski borç olmasa şu an bizim kasamızda 30 milyon TL gibi bir paramız olurdu. Onu da VEDAŞ ve kalan borçlarımıza vereceğiz. Deniyor ya, 'Halep oradaysa, arşın burada'. 2018 yılı değerlendirmesi yapacağımız bir basın toplantısı ile tüm bunları kamuoyumuza duyuracağız" dedi.


        Devletin kurumlarına borçlanmanın normal olduğunu, ama kurumdaki hiçbir personeli mağdur etmemeye gayret gösterdiklerini söyleyen Tekataş, "Bizler VASKİ olarak devletin bazı kurumlarına borçlanmış olabiliriz. Fakat burada iş yapan tek bir personeli mağdur etmedik. Çalışanlarımız her zaman vaktinde parasını aldı. Mart ayına kadar kalan tüm borçlarımızı sıfırlayıp, borçsuz bir VASKİ devredeceğiz" şeklinde konuştu.


       "KURUMA AİT TÜM TESİSLER KAMERAYLA İZLENİYOR"
VASKİ'ye ait tüm tesislerde, depolar dâhil kamera taktıklarını anlatan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Büyük bir izleme odası oluşturuyoruz. VASKİ'nin tüm tesisleri, aklınıza ne geliyorsa ilçeler dahil hepsi o odada izlenecek. Böyle gözünüzde canlandırın. Televizyonda olur ya, aynen öyle. Bu hırsızlar için de caydırıcı oluyor. Çünkü birçok kez farklı tesislerimizde hırsızlık olayları oldu. Kablodan, boruya kadar birçok şey çalındı. Kameralar aracılığıyla artık bunlar izlenecek ve hemen müdahale yapılacak" dedi.
Personellerin zor koşullarda çalışmalarını istekli bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Tekataş, "Personellerimiz gerçekten de çok vefalı ve cefakâr. Zorlu kış koşullarında arıza gideriyorlar. Zaman zaman basına da yansıyor karlı ve tipi olan havalarda sırf vatandaşımız sıkıntı çekmesin diye büyük bir fedakârlık göstererek çalışıyorlar. Ben buradan sizler aracılığıyla kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.


           Gazetemize açıklama yaptığı esnada odasına giren bir muhtarı da dinleyen Tekataş, muhtarın köyünün sıkıntısının giderilmesi için hemen talimat verdi. Birkaç dakika içinde personellerin getirdiği bilgiyle, zaten o köyün mevcut sorununun çözümüne başlandığı ve çalışmaların birkaç gün içinde biteceğini söyleyen Tekataş, "Bize kim gelirse gelsin kırmamaya ve işini yapmaya gayret ediyoruz. Devletimiz bizi halkımıza hizmet için göndermişse, bizler de bu görevi yapmak mecburiyetindeyiz. Van'ın 550'ye yakın köyünün (mahalle) bizim kurumu ilgilendiren sorunlarını çözdük. Yapımı süren çalışmalarımız var. Bize gelen her şikayet ve talebin yerine gelmesi için gayretlerimiz sürüyor" diyerek sözlerini noktaladı.