Tekataş, Akdamar’da incelemelerde bulundu

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ali Tekataş, Akdamar Adası’na su götürme projesi çalışmalarını denetlemek için adaya gitti. Adadaki yerli ve yabancı turistler adaya tatlı su verilmesi projesinden dolayı emeği geçenlere ve

VAN 19.10.2018 12:44:56 0
Tekataş, Akdamar’da incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Adaya su götürme projesini incelemek için Akdamar Adası’na giden Genel Müdür Ali Tekataş, beraberindeki heyet ile son çalışmaları denetleyerek, yüklenici firma yetkililerinden son durum hakkında brifing aldı.

   Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı’nın da katıldığı incelemeler sırasında adada ziyarette bulunan yerli ve yabancı turistlerle sohbet eden Genel Müdür Tekataş, proje hakkında bilgiler verdi.

    ADAYA TATLI SUYUN GELECEK OLMASI, SEVİNÇ OLUŞTURDU

   Tarihi ve turistik öneme sahip olan Akdamar Adası, üzerinde bulunan kilisesi ile de yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Gelen ziyaretçilerin en büyük şikâyetinin adada tatlı su bulunmaması olarak görülürken, bu proje ile sorunun tamamen ortadan kalkacak olması sevindirdi.

   VASKİ’nin prestijli projelerinden biri olan Akdamar Adasına tatlı su götürme projesinin turizmin daha çok gelişmesine ve kentin tanıtımına de büyük katkı sağlayacağını dile getiren VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Bu projenin uygulanması ve bu aşamaya gelmesinde Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’nun büyük destekleri oldu. Hizmetlerimizle hem vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz hem de kentin değerlerini daha ileriye taşımanın sorumluluğunu yerine getiriyoruz. Van’ın tarihi ve turistik adasına yeniden hayat vermek ve doğayı da korumak bize ayrı bir mutluluk veriyor” dedi.

   Tekataş,”Türkiye ve Van için olduğu kadar dünyada da tarihi değeri olan Akdamar Adası’na su götürme projesinde sona doğru gelindi. Çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Adaya boruları göl altından ulaştırdık. Yakın bir zamanda adaya suyu vermiş olacağız. Bunun için yapacağımız törenle bu hizmeti halkımızla birlikte açacağız. Van için yapılan çalışmalar Van’ı geleceğe daha emin bir şekilde taşıyor” diyerek, çalışmalarımızı bitirerek adayı su ile buluşturduğumuzda Van yepyeni bir hizmetle tanışacak. Hayaller gerçeğe dönüştü. Adanın yüzyıllarca süren su hasretine son verilmiş oldu” şeklinde konuştu.

alsancak escort