Tehlikeli Sözler Söyleyeceğim Hacı Dayı!

Ramazan Yaman

VAN 26.09.2017 10:52:59 0
Tehlikeli Sözler Söyleyeceğim Hacı Dayı!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bizim için bölgeler ve kavimler  arasına şeytanlaşmış insanlar çizgiler çekmişler, "sen ondan apayrı bir varlıksın!" demişler hacı dayı! 

 

"Sen ötekinden daha üstünsün!" 

 

"Senin mezhebin onunkinden daha temizdir!"

 

"Senin ataların onun atalarından daha yücedir!"

 

"Senin peygamberin onun peygamberini döver!"

 

"Senin İlahın onun ilahını "Şeytan" diye pazarlar!"

 

"Sen öyle bir tarihe ve asalalete sahipsin ki; peygamber senin ırkından çıkmış!"

 

"Sen öyle bir tarihe ve asalete sahipsin ki; Dedelerin üç kıtaya hükmetmiş!"

 

"Sen öyle bir ırkın evladısınki; Onlarla aynı coğrafyada yaşaman onlara bir lütufdur! Onlar ancak senin kölelerin olabilir!"

 

" Bak burası sınırdır! Ötesi senin fiziksel görünümünle aynı görünüme sahip, fakat senin türünün çakması olan insancıklardır!"

 

"Onlar haindir!"

 

"Onların dedelerinden tevarüs eden zaafları, noksanlıkları, ihanetleri vardır!"

 

"Onlar her ne kadar senin dinine inansalarda din anlayışları, mezhebleri, meşrepleri farklıdır!" 

 

" Bakma,  'Lâ ilahe illallah Muhammedürrasulullah' dediklerine!"

 

"Onlar  72 dalalet fırkasından biridir! Sen 73. fırkadansın! Sen fırka-i naciyesin!"

 

Müslümanın müslümana güveni olmasın, müslüman diğer müslümanlardan ayrılsın diye fiziki sınırlardan daha kalın, daha keskin, daha aşılmaz sınırlar çekmiş!  

 

Irkları, mezhebleri, meşrepleri, cemaatleri..  ve bunları kendi içinde  fraksiyonlara, hücrelere ayırarak paramparça etmiş! Her birinin başına öyle belalar açmışki, diğerinin belasına üzülecek zaman bırakmamış!

 

Öyle kaygılar, öyle dertler varki her birinde... ve öyle bir garabetki, her bir güruhun, her kavmin, her mezhebin, her cemaatin derdinin izale olmasının tek çaresi diğerlerinin yok olmasına bağlı! 

 

Müslüman müslümandan korktuğu için bölünüp devlet kurmaya çalışıyor! Müslüman müslümana güvenmediği için öteki kardeşinin devletini engellemeye çalışıyor! 

 

Dininin batacağından daha büyük korkusu var hepsinin! Devletinin, mezhebinin, ırkının, cemaatinin batması! Dini batanın herşeyi ayakta kalsa işe yararmı bilinmez!!!

 

Söylediklerim tehlikeli şeylerdir hacı dayı!

 

Bu söylediklerim senin devletinin âlî çıkarları için, senin partinin seçmen kitlesi için, senin devletçiliğe yaslanmak zorunda olan cemaatin için, öteki mezhebin varlığına ve gücünü onu aşağılamaktan alan mezhebin için tehdit teşkil eden realiteden kopuk delice söylenmiş sözlerdir!..

 

Sen realist ol ve kendi  "gerçeğini" hakikate kurban etme! Hakikat büyük bedeller ödemeyi gerektirir! Sen "gerçekçi" ol, ki; Devletin, kavmin, milliyetin, mezhebin, cemaatin kaybetmesin! 

 

"İslam kardeşliği mi?" Onu senin sanal aidiyetinin sınırları içerisinde seni tatmin edecek kadar liderlerin, başkanların, şeyhlerin, hocaların, bağlı bulunduğun dünyanın ideolojik mühendisleri tesis edecektir!..

 

Muhtaç olduğun kudret, ufkuna prangalar vuran, ırkının ve mezhebinin altını kalın çizgilerle çizen, öteki kardeşinin hüsranına endeksli mutluluklar vadeden din algında ve sana çizilen sınırlar dairesinde doya doya dünyayı yaşama, kendi cennetini tahayyül etme kabiliyetinde mevcuttur!

 

"Müminler ancak kardeştir!" ayetine hiçbir  mezheb ve başka aidiyet şerhi düşmeden, hiçbir fiziki ve duygusal sınır koymadan inananlar senin düşmanlarındır! 

 

İnanmıyorsan şeyhine, Liderine, Ayetullahına sor! Veya kalın kalın kitaplara nakşedilmiş insan işi hükümlere bak!

 

Fakat Allah ve rasülüne sorma!  Eğer ırkdaşların, mezhebdaşların ve aynı sınırlar dairesinde yaşadığın "kardeşlerinin" gazabına uğramak istemiyorsan!..