TEHLİKELİ İNŞAAT SİTE SAKİNLERİNİ TEDİRGİN EDİYOR

Van’ın İpekyolu ilçesinde bir sitenin yanında yapım aşamasında olan inşaat, site sakinlerini tedirgin ediyor.

VAN 31.10.2017 16:18:45 0
TEHLİKELİ İNŞAAT SİTE SAKİNLERİNİ TEDİRGİN EDİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Van’ın İpekyolu ilçesi Halilağa Mahallesi Gölbaşı Sokak’ta bulunan bir sitenin yanı başında inşa edilen binadan düşen moloz yığınları ve çöpler vatandaşı tedirgin ediyor. Ayrıca binaların bir birine yakın olması kış aylarında oluşacak buz sarkıtların düşmesi nedeni ile ölümlü kazalara yol açabilir.

İnşaat halindeki binadan moloz yığınlarının düştüğünü ve oradan insanların geçtiğini dile getiren site sakini Memduh Sönmez, yetkililerin bu soruna çözüm bulunmasını talep etti.

“BURADAN ÇOCUKLARIMIZ GEÇİYOR”

Binalarının giriş kapısının inşaat ile yan yana olduğunu ve bazen molozların düştüğünü söyleyen Sönmez,  “Bina sakiniyim. Bu müteahhit firmanın bu binayı şurada yapması, bizim bina girişimize tüm hafriyatını dökmesi ve inşaatta hiçbir önlem almadan yapılması gibi nedenlerden dolayı şikâyetçiyiz.

Buradan çocuklarımız geçiyor, inşaattan moloz düşüyor. Onun dışında adam binanın önünü yapmış içini yapmış her şeyi bitirmiş defalarca söylememize rağmen bu binanın girişindeki çöplerini ve hafriyatı kaldırmıyor. Belediyeye defalarca müracaat etmişiz ama aynı sıkıntı devam ediyor. Burada kar veya yağmur yağdığı zaman binanın önünde diz boyu çamur oluşuyor. Biz sıkıntılarımızı dile getiriyor bunun giderilmesini bir an evvel yetkililerden istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“DEFALARCA BELEDİYEYE MÜRACAAT ETTİK”

Site sakinlerinden bir tanesi olan Özgül Bozdemir, belediyeye defalarca müracaat etmelerine rağmen belediye yetkililerinin çözüm bulmadıklarını ifade etti.
Bozdemir, “6 aydır bu inşaat devam ediyor. İnşaat yetkilileri tarafından bize vaat edilen durum 15 gün içerisinde kapınızın önü düzeltilecek ve o şekilde geçişiniz sağlanacaktı. Derken 6 aydır herhangi bir çözüm bulunamadı. 

Defalarca belediyeye müracaat ettik 15-20 gün sonrası diye ertelerken bina bitmek üzere 6 aydır bu sorunumuz devam ediyor ve çözüm bulunamamış. Şu an durum ortada ne haldeyiz biz binamıza geçişimiz bile çok zor. Yaz aylarında bile mağduriyetini çektik. Çocuklarımız kapının önüne çıkamıyordu. Yağmur yağdığı zaman çamur içerisinde kalıyorduk. Biz buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” diye konuştu. 

'Genç gazeteciler yetişecek'


'Genç gazeteciler yetişecek'

'Genç gazeteciler yetişecek'

'Genç gazeteciler yetişecek'

'Genç gazeteciler yetişecek'

'Genç gazeteciler yetişecek'

'Genç gazeteciler yetişecek' 

Erkan Karadağ/Vanoloay