Tayyip Erdoğan’ın Dua Ordusu…

Sait Çamlıca

VAN 16.05.2018 10:57:14 0
Tayyip Erdoğan’ın Dua Ordusu…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Tayyip Erdoğan’ın Dua Ordusu…

‘Hem İsrail’e, hem ABD’ye, hem Avrupa Birliğine meydan okudu halde, halen hayatta ve iktidarda olan tek lider Recep Tayyip Erdoğan. Çok büyük dualar var onu koruyan’cümlesini kurdu bir okul müdürü. ‘Cumhurbaşkanımızı koruyan dört tane büyük dua ordusu var hocam’ dedim. Okul müdürüne anlattığım dört dua ordusunu özetleyeyim.   

  1. Delilerin Duası

Yaşadığınız şehrin sokaklarında hiç dikkatinizi çekti mi? Anadolu’da sokaklarda pek deli kalmadı. Eskiden köyde delisine bakamayanlar, şehrin merkezine bırakıp giderdi. Bazen başka şehirlere bırakıp giderdiler. Ancak artık hiç kimse delisini sokağa bırakmıyor. Çünkü devlet evinde delisine bakana para veriyor.

Deli deyip geçmeyin. Eskiler deliler için ‘paratoner direği’ derler. Günahsız oldukları için topluma bela yağmasına engel olduklarını düşündükleri için kullanırlar bu tabiri. Günahsız delinin duası, günahkar akıllının duasından daha etkilidir. Akılları yok diye kalpleri de yok mu sanıyorsunuz?

  1. Yaşlıların Duası

Yaşlılık, ömrümüz varsa hepimizin çekeceği bir çiledir. Bir kaşık çorbayı ağzına götüremeyen, tuvalete tek başına gidemeyen, yatağından yardımsız doğrulamayan bir bebekten daha sıkıntılı bir psikolojiye sahip olur yaşlılar. Evlatlarının, gelin veya damatlarının eline muhtaç olma psikolojisi çoğuna ağır gelir. Felçli olan bir yaşlı teyzeyi, evlatları kollarından tutmuş diğer odaya götürürken göz göze gelmiştik. O an söylediği ‘Bir ölüp kurtulamadık bu çileden’ cümlesi halen kulağımdadır.

Doksan yaşında rahmetli olan anneannem, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk Cumhurbaşkanlığı seçimi için para toplanırken ‘Şu 20 lirayı Tayyibime gönder’ demişti. Kendi evlatları için kullandığı sevgi sözcüklerini Tayyip Erdoğan için kullanıyordu. Peki neden?

Yaşlı ve bakıma muhtaç olan insanlar, sadece fiziki olarak başkalarına yük oldukları için değil, ekonomik olarak da başkalarına yük olduklarını düşündükleri için mahcup olurlar. Devlet Tayyip Erdoğan hükümetleriyle beraber yaşlısına evinde bakanlara para vermeye başladı. Oğlunun, kızının, gelininin veya damadının yanında kalan yaşlılar, devletin verdiği para ile psikolojik olarak rahatladılar. Ceplerinde ki maaş kartı ile kaldıkları eve destek olmanın huzuru ile Tayyip Erdoğan’a çok dua ediyorlar. Rahmetli Anneannemin ‘Şu 20 lirayı Tayyibime gönder’ cümlesi, yaşlıların duasını göstermesi açısından önemlidir.

  1. Hastaların Duası

Hastalık hali, insanın en mazlum hallerinden birisidir. Hastalık, sadece hasta olanı değil, hasta yakınlarını da etkiliyor. Hastaneye yolu düşen insanlar, hastane masraflarını düşünürdü eskiden. Eczane kapısında evladına ilaç alamayan bir babanın yüreğinde acı tarif edilemez. Şükürler olsun ki o günler geride kaldı. Parası olmadığı için hastaneye gidemeyen, ilaç alamayan insan kalmadı ülkemizde.

Hastayı ziyaret ederek duasını almak bile büyük bir sevaptır. Recep Tayyip Erdoğan tüm hastaların ve hasta yakınlarının duasını alıyor. Parası olmayanın tedavi olamadığı bir ülkede, otel odası konforunda hastaneler inşa edenleri duasız bırakmaz milletimiz.

  1. Mazlumların Duası

Arkadaş grubumuzla otururken ‘Bizden başka İslam ülkesi yok mu Dünya’da’ dedim bir ara. Ne demek istediğim sorulduğunda ‘Nerde bir açlık olsa, nerde bir mazlum olsa, hepsine bizim devletimiz elini uzatıyor. Kendi ülkem adına ne kadar gurur duyuyorsam, diğer İslam ülkeleri adına o kadar sinirleniyorum’ dedim.

Dünyanın tüm mazlumlarına elini uzatan bir ülkemiz var elhamdülillah. Dünyanın tüm mazlumlarının duasını alan Türkiye gemisinin kaptanıdır Recep Tayyip Erdoğan.  

Dua Ordusu

En makbul dua, günahsız delinin, yaşlının, hastanın ve mazlumun duasıdır.

Ömrümüz boyunca birkaç yaşlının veya mazlumun duasını alsak, ahrette mükafatını görmeyi umut ederiz. Tayyip Erdoğan’ın aldığı duaları düşünün. Türkiye’nin bütün delileri, bütün yaşlıları, bütün hastaları ve hasta yakınları, dünyanın tüm mazlumları dua ediyor Tayyip Erdoğan’a.

Bu kadar çok dua alan bir insan, arkasında ki bu dua ordusu ile hem İsrail’e, hem ABD’ye, hem Avrupa Birliğine meydan okuyor. İçeride ve dışarıda kurulan bütün tuzaklar, hem feraset ve cesaretiyle hem dua ordularının desteğiyle yıkılıyor.

24 Haziran 2018 günü Tayyip Erdoğan’a oy vererek, dua ve desteklerimizi sürdüreceğiz inşallah.       

 

Sait ÇAMLICA