Tatlıcılarda bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramına çok az bir zaman kala en büyük yoğunluklardan birisi de tatlıcılarda yaşanıyor. Bayramlık tatlı siparişi verilen adreslerden bazıları büyük yoğunluk yaşadığını söylerken, bazıları ise geçen yıl ki yoğunluğa h

VAN 13.06.2018 11:58:31 0
Tatlıcılarda bayram yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Akmis Pastanesi yetkililerinden Yılmaz Mükemre, bayram öncesi durumu şu şekilde özetledi; “Ramazan bayramına kısa bir zaman kalmasına rağmen geçen yıl ki yoğunluğu henüz göremedik. Şuan günlük ortalama 18 tepsi baklava satabiliyoruz ama bayrama stok yaptığımız için son bir gün kala en az 800-900 adet tepsi baklava satışı mümkün oluyor.Vatandaşlarımızın taleplerine göre sipariş hazırlıyoruz. Şimdiden herkesin bayramını kutlarız.”
Koçeroğlu Pastanesi sahibi Remzi Kutluk da şunları söyledi; “Bu sene, geçen yıla oranla tatlı siparişi sayısı az oldu. Geçen sene işlerimiz iyiydi bu sene daha durgun. Ramazan ayı boyunca gündüz vakitlerinde durgunluk olsa da iftara yakın işlerimiz hareketleniyordu. İftar vaktine yakın işlerimizde yoğunluk oluyor daha sonra tekrar durgunlaşıyor. İş yerimizde 13 kişi çalışıyor ve 7/24 açık bir mekanız. Açık olmamızın sebebi ise, kiramız çok yüksek, bunun için çalışmak durumundayız. Herkesin bayramını kutlarım.”
Baklavacı Şemsettin Van Şubesi sahibi Yılmaz Polatoğlu ise bayram öncesi şu değerlendirmeyi yaptı; “Baklavacı Şemsettin Van 1-2 ve 3’üncü şubelerinin sahibiyim. Firma olarak her kesime hitap ediyoruz, bu nedenle kısa bir süre içerisinde tanındık. Merkezimiz Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi yolu üzerinde olup tüm ürünler oradan günlük olarak servis araçlarımızla bölgelere dağıtılıyor. Ramazan ayı boyunca çok şükür işlerimiz çok iyi geçti. Bayram için aldığımız tatlı siparişlerimiz şuan beklentinin altında görünüyor. Bizim insanımız işini son dakikaya saklamayı seviyor, bu sebeple arefe günü ya da arefe gününden bir gün öncesinde yoğunluk yaşayacağımızı tahmin ediyorum. Herkese iyi bayramlar diliyorum.”
Özel Haber: Mürsel Öner

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi