Tatillerini Spor Yaparak Değerlendirdiler

Van'da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yaz spor okullarında, çeşitli branşlarda verilen eğitimlere katılan öğrenci sayısı bu yıl 3,5 kat artarak 13 bini buldu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sinir: 'Gençler, hayatta spor anla

VAN 9.09.2013 15:55:40 0
Tatillerini Spor Yaparak Değerlendirdiler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yaz spor okullarında, çeşitli branşlarda verilen eğitimlere katılan öğrenci sayısı bu yıl 3,5 kat artarak 13 bini buldu. 

 Gençlik ve Spor Bakanlığının finanse ettiği desteklerle Gençlik ve Spor Van İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda öğrencilere ücretsiz verilen spor eğitimleriyle geleceğin sporcuları yetiştiriliyor. Okulların tatil edilmesiyle kent merkezi ve 11 ilçedeki yaz spor okullarına katılan 8 ile15 yaş arası 13 bin öğrenci, 25 branşta 60 antrenör ile ücretsiz spor hizmeti aldı.

Eğitimlerle yetenekleri keşfedilen öğrenciler tatilde evde oturmak yerine spor yapıyor, bu sayede kahvehane ve internet kafe gibi ortamlardan uzak tutuluyor.

AA muhabirine yaz spor okullarıyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, öğrencilerin başarılı oldukları branşlarda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarına katılabilecek seviyede, kaliteli sporcuyu Van'da yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, yaz tatili süresince 25 branşta yaklaşık 13 bin öğrencinin kayıt yaptırarak çeşitli spor faaliyetlerinde bulunduğunu ifade etti.

Sinir, "Bu yıl spor okullarına katılan öğrenci sayımız geçmiş yıllara göre daha yüksekti. Öğrencilerimiz tatillerini spor yaparak bizimle geçirmeyi tercih etti. Bizler de onların burada geçirdiği zaman dilimini en güzel şekilde değerlendirmeyi hedefledik. Yaz spor okullarına gelen öğrencilerimiz, arkadaşlarımızın öncülüğünde yeteneklerinin farkına varıyor. Dolayısıyla gençler hayatta spor anlamında bir şeyler yapabildiğini gördüğünde daha çok mutlu oluyor ve yaptığı işin başarısının heyecanını yaşıyor. Bu heyecan da bizim mutluluğumuza yansıyor" dedi.

İki yılda 12 bin öğrenci artışı yaşandı 

Yaz spor okullarında görev yapan antrenörlerin öğrencilere altyapı çalışması gerçekleştirerek yapılan spor branşının kalıcılığını sağlamaya çalıştığını ifade eden Sinir, bu yolla geleceğin sporcularını elde ettiklerini söyledi. Yıllara göre rakamları da paylaşan Sinir, şöyle konuştu:

"2011 yılı kayıtlarımıza baktığımızda öğrenci sayımız 925, 2012 yılında yaklaşık 3 bin 500, bu yıl ise 13 binin üzerinde kaydımız var. Tesis ve antrenör sayımızdaki artışın yanısıra basın mensuplarının konuya gerekli hassasiyeti gösterip kamuoyuna duyurması gençlerin yaz spor okullarına ilgisini arttırdı. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kent merkeziyle 11 ilçemizde faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor."