Taramalarda keşfedildi, Avrupa Şampiyonu oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan ve İspanya’nın Castellon kentinde yapılan Avrupa U20 Şampiyon Kulüpler Kupası (ECCC-J) yarışmalarına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sporcusu Eda Solmaz

VAN 21.09.2018 15:08:09 0
Taramalarda keşfedildi, Avrupa Şampiyonu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Vanlı atletizmci Eda Solmaz, Ukrayna’da yapılacak olan Uluslararası Atletizm Yarışmalarında Milli Takım Forması ile Türkiye ve Van’ı temsil edecek.
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İspanya’nın Castellon kentinde yapılan Avrupa U20 Şampiyon Kulüpler Kupası (ECCC-J) yarışmalarında 4x400 metre kategorisinde Avrupa Şampiyonluğu elde eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sporcusu Eda Solmaz, 22 Eylül 2018 tarihinde Ukrayna’da yapılacak olan Uluslararası Atletizm Yarışmalarında Ülkemizi temsil edecek olan Atletizm Milli Takımında yer alacak.
7 yıl öncesine kadar herhangi bir atletizm geçmişi olmayan başarılı atlet Eda Solmaz, Milli Atletizm Antrenörü Enez Kaplan tarafından Muradiye ilçesinde yürütülen yaz spor okulları atletizm branşı sporcu taramalarında keşfedilmiş ve antrenör Kaplan tarafından atletizm ve kros branşına yönlendirilmişti. 
Yıllar süren bir antrenman sürecinden sonra birçok farklı ilde yapılan atletizm yarışmalarında kazandığı dereceler ile adından sıkça bahsettiren Solmaz, 10 Ağustos 2018 tarihinde Ankara’da yapılan Olimpik Yarışmalarında Türkiye Birincisi, 15 Eylül 2018 tarihinde ise İspanya’da yapılan Avrupa U20 Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmaları 4x400 metre kategorisinde elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu derecesi ile 22 Eylül 2018 tarihinde Ukrayna’da yapılacak olan Uluslararası Atletizm Yarışmalarında Ülkemizi temsil edecek.
Van’dan genç bir sporcunun daha atletizm milli takımında ülkemizi temsil etmesinin çok önemli bir başarı olduğuna değinen Milli Atletizm Antrenörü Enez Kaplan, "Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, okullarımızda kuşadası escort genç yetenekleri keşfetmeye ve onları geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Sporcumuz Eda Solmaz, okullarımızda keşfedilen genç yeteneklerimizden birisi. Onunla ve onun gibi gençlerimizle bir kez daha gurur duyuyoruz. Ülkemiz sporuna ilimizden yeni isimler kazandırma çabamız aralıksız sürecektir. Sporcumuz Eda’ya bundan sonraki katılacağı yarışmalarda da başarılar diliyoruz. İlimiz adına atletizm branşına vermiş oldukları desteklerinden dolayı başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz " dedi. / Prestij Haber Merkezi