'TAR-GEL projesi tarihin çöp sepetine atıldı'

TOÇ-BİR-SEN'in on bin mühendisi ve veteriner hekimini yakından ilgilendiren TAR-GEL Projesi'nin bitirilmesine yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde, bakanlık projenin iptal edildiğini duyurdu.

VAN 8.02.2016 20:20:19 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
TOÇ-BİR-SEN Teknik Heyeti ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve bakanlık teknik heyeti arasında süren görüşmeler sonucu TAR-GEL Projesi’nin bitirilmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Tarım- Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ-BİR-SEN) Van Şube Başkanı Ali Uçar, “Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) sendikamızın girişimleri sonucunda tarihin çöp sepetine atılmıştır.” dedi.

2004 yılı KÖYMER sürecinden bugüne kadar TAR-GEL’lilerle birlikte hareket ettiklerini ifade eden Ali Uçar, “KÖYMER’den TAR-GEL’e, TAR-GEL’den kadroya kadar bu meslektaşlarımız adına hiçbir tehlikeden sakınmadık. Hiçbir güce teslim olmadan onlar adına üstlenmiş olduğumuz bu kutsal sorumluluğun sancısını hiçbir zaman unutmadan kararlı mücadelemizle devam ettik. Proje kapsamında çalışan kardeşlerimizin güvenine, inancına ve samimiyetlerine hep layık olmaya çalıştık.” diye konuştu.

PKK’ye yakın bazı sendikaların süreç boyunca olumsuz açıklamalar yaptığını ifade eden Uçar, söz konusu sendikaların bugün sanki bu uğurda mücadele etmiş gibi açıklamalar yapmalarında da tepki gösterdi.

Uçar açıklamamsının devamında ise şu ifadeler yer verdi: “2016-2017 Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine Kamu İşveren Heyeti’yle yoğun bir müzakere sürecinin sonucunda TOÇ-BİR-SEN’in TAR-GEL’e ilişkin talepleri Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metnine alınmıştır. Son 14 yılın en iyi Toplu Sözleşme kazanımlarına imza atan TOÇ-BİR-SEN; TAR-GEL Projesi’nin yeniden değerlendirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile tarım-ormancılık hizmet kolunda yetkili sendika TOÇ-BİR-SEN arasında gerekli görüşmelerin yapılarak 2016 yılında çalışmaların tamamlanması kararını aldırmıştır. Toplu Sözleşme maddeleri kanun hükmündedir. Dolayısıyla Bakanlık ile TOÇ-BİR-SEN arasında yapılacak bu çalışmanın 2016 yılı içinde tamamlanması kararı alınmıştır.” (Murat Dalgın-İLKHA)