'TANIŞACAĞIZ, KAYNAŞACAĞIZ'

Partiya Azadiya Kurdistan (PAK-Kürdistan Özgürlük Partisi) Van İl Kadın Kolları tarafından parti üyesi kadınlara yönelik bilgilendirme eğitimleri başlatıldı. Parti yöneticisi Zozan Özgökçe, ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı

VAN 14.02.2015 10:12:58 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil Harmancı

2014 yılında 'Kürdistan' adıyla Türkiye'de resmen kurulan ikinci parti olan PAK, her alanda örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor.

VAN'DA KADIN EĞİTİMLERİ
PAK'lı kadınlar örgütleme ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Beşyol'da bulunan parti binasında eğitimler düzenliyor.
Eğitimler haftada bir yapılıyor. Periyodik olarak düşünülen eğitimlerde, her aşamada 20 kadın yer alıyor.

EVRESEL HAKLAR
Eğitim çalışmalarıyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren PAK Van il yöneticisi Zozan Özgökçe, amaçlarının bilinçli bir kadın örgütlemesini sağlamak olduğunu söyledi.
Çalışma başlıklarının tüm evrensel hakları kapsadığını ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti: 
"Biz PAK'lı kadınların, özellikle kadın hakları konusunda evrensel hakları öğrenmesini önemsiyoruz. Bireysel haklardan tutun, ulusların kendi kaderini tayin hakkına kadar tüm konularda kadınlarla toplantılar düzenleyeceğiz. Amacımız bilinçli bir kadın örgütlenmesinin oluşmasıdır."

'TANIŞACAĞIZ, KAYNAŞACAĞIZ'
Partiye katkı yapması için kadının önce kendini bulması ve kararlı bir duruşa geçmesi gerektiğini ifade eden Özgökçe, şöyle devam etti:
"Öncelikle Van Kadın Derneği'nin, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği kurumsal ortaklığı ile sürdürdüğü 'Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı'nı PAK'lı kadınlarla uygulayacağız. Bu arada hem örgütleneceğiz, hem birlikte öğreneceğiz, hem daha çok birbirimizi tanıyacağız, kaynaşacağız ki birlikte daha rahat çalışalım, daha kolektif bir şekilde katılım sağlayalım."

KATILIM İYİ
Kadınların eğitimlere büyük bir hevesle geldiklerini de anlatan Özgökçe, haftada bir yapılan eğitimler dışında ara seminerler de düzenleyeceklerini ifade etti. 
Özgökçe, bu seminerlere de diğer istekli kadınları dahil edeceklerini kaydetti.