Tam Teşekkülü Hastane Sağlık Ocağı Görevini Görmektedir

HÜDA PAR Van İl başkanlığı FETÖ den dolayı kapatılıp daha sonra kayyum atanan İstanbul hastanesi ile ilgili basın açıklaması yaptı

VAN 4.12.2018 15:35:42 0
Tam Teşekkülü Hastane Sağlık Ocağı Görevini Görmektedir
Tarih: 01.01.0001 00:00
.
Kapatılması ile birlikte çalışanlarını ve çevredeki esnafı olumsuz etkileyen İstanbul Hastanesinde çalışma ve istihdam oranı %10 seviyelerine gerilediği bildirilerek bir çözüm bulunulması gerektiği belirtildi.
Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan HÜDA PAR Van İl başkanlığı yaşanan mağduriyetlere değinerek; “Uzun zaman kapalı kaldıktan sonra, mevcudun çok altında bir kapasite ile açılan İstanbul hastanesinin tam kapasite ile çalışmaması yeni mağduriyetler oluşturmaya devam ediyor. İl başkanlığımız tarafından ziyaret edilen esnafların ve işten çıkarılan işçilerin dile getirdiği sorunlar üzerinden bir basın açıklaması yapma gereği duyduk. İnsan sağlığını her şeyin üstünde tutan dinin müntesipleri olarak, tedavi mekânları olan hastanelere ve sağlık alanına ciddi bir önemin verilmesini hep takdirle karşıladık. 15 Temmuz darbe sonrası İlimizde bulunan İstanbul hastanesine kayyum atanmıştı. Çalışan personellerin bir kısmı başka hastanelere aktarılırken, bir kısmının da işine son verildi. İşine son verilen personellerden bir grup haklarını arama gerekçesiyle birçok yetkili kurum ve kuruluşlara müracaatta bulundular. Hiçbir netice alamadıkları gibi işten çıkarılmalarıyla ilgili de hiçbir haklarını alamadılar.” Söylendi.
“ÇALIŞMA VE İSTİHDAM ORANI %10 SEVİYELERİNE GERİLEMİŞTİR”
Açıklamanın devamında çalışma ve istihdam oranında gerileme olduğuna vurgu yapılarak; “Bilindiği gibi işsizlik oranlarının en yüksek olduğu illerden birisi de Van ilimizdir. Yaklaşık 700 kişilik bir istihdam kapasitesi olan İstanbul hastanesine kayyumun atanmasıyla beraber, çalışma ve istihdam oranı %10 seviyelerine gerilemiştir. İlimizde bu denli yüksek oranda istihdam sağlama kapasitesine sahip bu hastanenin bir sağlık ocağı görevini gördüğü açıkça ortadadır. İstanbul hastanesinin bu durumu, çarpanlarıyla beraber çevresindeki iş sektörlerinin hepsine yansımaktadır. Bir kısım esnafın kapandığı ve kalan esnaflardan bir kısmının kapanmak üzere olduğu bir kısmının ise istihdam sayısında düşüşe gidildiği, sadece çevresinde bulunan esnaflar değil tedarikçi firmalarında etkilendiği görülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.
“TAM TEŞEKKÜLÜ HASTANE SAĞLIK OCAĞI GÖREVİNİ GÖRMEKTEDİR”
Son olarak; “Teçhizat ve donanım bakımında tam teşekkülü hastanenin atıl durumda olup sağlık ocağı görevini görmesi ilimiz adına üzüntü verici bir durumdur. Çevresinde bulunan tüm esnaflar ile yaptığımız görüşmelerde; defalarca durumu yetkililere bildirmelerine rağmen hiçbir olumlu adımın atılmaması ve duruma sessiz kalmaları var olan sorunu daha da derinleştirerek çözümü zorlaştırmaktadır. Bu nedenle İstanbul Hastanesi tam kapasite ile çalıştırılmaya başlanmalı, yeteri kadar doktor ve personel ataması yapılıp yeni bölümler açılarak, il merkezimizde insanlarımızın hastanelere ulaşımı kolaylaştırılmalı ve bu haliyle de etrafındaki esnafların iş imkânları çoğaltılmalıdır.” Şeklinde konuşuldu.