Pakistan Talibanı, Peşaver kentindeki bir askeri oklula saldırdı. En az 6 silahlı Taliban üyesinin saldırdığı okulda 500 civarında öğrenci ve öğretmenin bulunduğu tahmin ediliyor. Hastane kaynaklarına göre en az 12 kişi öldü, 36 yaralı var. Okul civarına çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi. Okul çevresinden silah sesleri geliyor. 

Peşaver'deki Al Jazera muhabiri Ahmet Zeydan'ın aktardığına göre silahlılar yüzlerce çocuğu rehin olarak tutuyor. Okul ordunun kontrolünde. Taliban’ın bu türden saldırıyı ilk defa yapıyor. Okuldaki öğrencilerin çoğunluğu asker çocuğu. Okul ilköğretim ve lise bölümlerini içeriyor. 

Pakistan Talibanı'nın sözcüsü Muhammed Horasani okula en az 6 saldırgan gönderdiklerini ve saldırganlara askeri personeli vurmalarını emrettiklerini duyurdu. Horasani, saldırganlar arasında intihar bombacılarının da bulunduğunu söyledi. Taliban sözcüsü, "İntihar bombacılarımız okula girdi. Kendilerine çocuklara zarar vermemeleri konusunda talimat verildi" dedi.

AFP'ye konuşan bir ordu yetkilisi ise "Peşaver'deki Devlet Askeri Okulu'nda silahla ateş etme olayı oldu. Askerler bölgeyi kordona aldı. Militanları arıyoz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters