“TAKVİM İŞLİYOR“

6 bin 900 kişiye ekmek kapısı olacağı belirtilen Tekstil Kent'te çalışmalar devam ederken, çalışmaların yer tahsis edilen firmaların yerleşmesine engel olmadığı halde şimdiye kadar yerleşen bir firmanın olmadığı öğrenildi. DAKA

VAN 14.07.2015 13:51:01 0
“TAKVİM İŞLİYOR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Daha önce yapılan açıklamalarla Temmuz ayında üretime geçecek bir ortama kavuşacağı ve firmaların istemesi durumunda yerleşip üretime geçebileceği belirtilen Tekstil Kent'e şimdiye kadar yerleşen bir firmanın bile olmadığı öğrenildi.

'ENGEL YOK'
Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından, İl Özel İdaresi tarafından başlatılan 'Cazibe Merkezleri Projesi' kapsamında oluşturulan 'Tekstil Kent' ile ilgili çalışmalar devam etse de, çalışmaların yer tahsis edilen firmaların yerleşmesine engel olmadığı bildirildi.

"TAKVİM İŞLİYOR"
Üretime geçecek bir ortama kavuşmasına rağmen şimdiye kadar herhangi bir firmanın neden yerleşmediği merak konusu olurken, Doğu Anadolu Kalkanıma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, gazetemize açıklamalarda bulunarak, "Ufak aksaklıklar olsa da şuana kadar ciddi bir sıkıntı yok. Takvim planlandığı gibi devam ediyor. Temmuz ayının 29'undan sonra firmaların yerleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

"TEMMUZ 29'DA YERLEŞECEKLER"
Yaptığı bütün açıklamalarda Tekstil Kent'te endişeye mahal verecek bir durumun olmadığını belirten Demirci, "İmzalanan sözleşmelerden sonra kullanım hakları firmalara verilecek. Şuana kadar sözleşmelere itiraz eden bir firma olmadı. Bayramdan sonra firmalar sözleşmeleri imzalayacak ve Temmuz ayının 29'una kadar da Tekstil Kent'e yerleşecekler diye düşünüyoruz. O nedenle bazı çalışmalar devam etse de bu durum firmaların yerleşmesine engel değil" ifadelerini kullandı.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş