Takva, üretime dev katkıyı açıkladı

İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak KOSGEB tarafından Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği açıklandı.

VAN 19.09.2016 12:32:58 0
Takva, üretime dev katkıyı açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konuya ilgili açıklamalarda bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet TAKVA, Program kapsamında işletme başına üst limiti 1.500.000 TL olan destek sağlanacağını belirtti.

 

Takva," Sıfır faizli olarak uygulanacak programda 300.000 TL’lik kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ilk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuz altı) ay Programda Akbank, Denizbank,  Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası yer alıyor "dedi.

 

Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonunun da programda yer alacağını ifade etti.

 

Necdet TAKVA, 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteğinin 19 Eylül 2016 tarihinde işletmelerin internet üzerinden başvurularının alınmasıyla başlayacağını belirterek, İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB veri tabanı üzerinden gerekli güncellemelerini yaparak bu destekten yaralanmaları, firmalarımızın gelişmesine, büyümesine ve istihdama büyük katkı sağlayacak.

İmalatçı firmalarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. İmalat sanayide faaliyet gösteren işletmelere bu destek ile beraber eksik olan makine-teçhizatlarını tamamlamaları konusunda çağrıda bulunuyoruz dedi.