'Takımımızı maddi anlamda rahatlattık'

'İNSANLAR ÇOCUKLARININ TOPÇU VEYA POPÇU OLMASINI İSTİYOR'

VAN 26.05.2015 09:46:19 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Muhsin Bayram, göreve geldiklerinde takımın eski parayla üç trilyona yakın borcu olduğunu, bu rakamın büyük bölümünü ödediklerini söyledi. Bayram, yeni sezon için seçim sonrası planlama yapacaklarını anlatarak, şimdilik dinlendiklerini ifade etti.
Bölge: Salih Deniz
Van'ın tek profesyonel takımı Büyükşehir Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları ve yol haritasını belirleme çalışmaları 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayacak.
Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Muhsin Bayram, TFF 3. Lig'deki birçok takımın sezon tamamlandıktan sonra çalışmalarına ara verdiğini, kendilerinin de bu süre içinde dinlendiklerini belirtti.
Eski Vanspor'lu Erkan ile kahvaltıda bir araya gelinen toplantıda konuşan kulüp Başkanı Bayram, yeni sezonda ekonomik anlamda desteğe ihtiyaç duyduklarını anlattı.
Bayram, "Biz göreve geldiğimizde takımın büyük bir borcu vardı. Yaklaşık üç milyon TL borcu vardı. Şimdi 500-600 bin TL borç kaldı. Biz elimizden geldiğince bu takımın menfaatini düşünüyoruz. Vallahi, billahi bir kişi çıkıp bu takımı Süper Lig'e çıkaracağını söylesin, ben bütün mal varlığımı feda edeyim. Ama bir kişinin desteğiyle olmuyor. Şehrin tamamen kenetlenmesi lazım" diye konuştu.
 
"İNSANLAR ÇOCUKLARININ TOPÇU VEYA POPÇU OLMASINI İSTİYOR"
Ülkede futbola büyük bir rağbet olduğunu anlatan Bayram, "Vanspor'un 1. Lig'deyken nüfusu 100 bin iken, şimdi takımımız 3. Lig'de, ama nüfus bir milyonu aştı. Alt yapıya oyuncu alacağız, büyük bir rağbetle karşılaşıyoruz. 180 oyuncu alıyoruz, ama 2 bin kişi müracaat ediyor. Ama imkanlar el vermiyor. Gönül istiyor ki herkesi alalım. Ülkede insanların birçoğu kendi evladının topçu veya popçu olmasını istiyor. Çocuğum sanatçı olsun veya futbolcu olsun tüm sülalemizi kurtarsın diyorlar" ifadelerini kullandı.
Seçime kadar kafa dinleneceklerini anlatan Kulüp Başkanı Mehmet Muhsin Bayram, "Bildiğiniz gibi bizim en büyük finans kaynağımız belediyedir. Seçime kadar yoğunluk olduğu için beklemek durumundayız. Seçim sonrası inşallah bir araya gelerek çalışmalarımıza başlamayı düşünüyoruz" dedi.
Bölgelerin takım yöneticilerinin Diyarbakır'da buluştuğunu, ancak kendisinin katılamadığını belirten Bayram, "İstanbul'da olduğum için Diyarbakır'daki toplantıya katılamadım. O toplantıda devam kararı alınmış. Futbolun adil bir şekilde yönetilmesini istiyoruz. Umarım hakemler de artık daha dikkatli olur" diye konuştu.
Vanspor'lu Erkan ise bugüne dek oynadığı takımlarda çok ilginç olaylarla karşılaştıklarını ifade ederek, sporcuların ve takım yöneticilerinin sabırlı olması gerektiğini belirtti.