Sütçü Kenan, Van Kahvaltısı'nı anlattı

Van Kahvaltısı'nın marka isimlerinden biri olan Sütçü Kenan, Türkiye'nin en çok dinlenen Radyo 7 mikrofonlarında Van kahvaltısı'nı değerlendirdi.

VAN 17.11.2017 09:41:12 0
Sütçü Kenan, Van Kahvaltısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Erkan Koç'un hazırlayıp sunduğu "Erkan'la Çok Canlı" radyo programına konuk olan Van Kahvaltısının önemli ismi Sütçü Kenan, Van kahvaltısının tarihçesini, ürünlerini, hazırlanışı, bölgeye has kültürü ve Van'ın genel anlamda ekonomik durumuna yönelik canlı yayında açıklamalarda bulundu.
   25 dakikalık canlı yayın programında Van'ın kahvaltısını anlatan Sütçü Kenan, kahvaltı kültürünün Van'a has bir durum olduğunu belirterek, üç kuşaktan bu yana bu geleneği sürdürdüklerini söyledi.
  Yöreye has ürünleri, içeriği, hazırlanışı, geçmişten gelen kültür serüvenini, kahvaltının ana menüsünü oluşturan ürünler, hizmet mantığı, zengin ürün çeşitliliği gibi konularda bilgiler aktaran Sütçü Kenan, kahvaltı ürünlerini çoğu zaman birçok ile gönderdiklerini de dile getirdi.
  Kahvaltının artık Van'da bir kültür haline dönüştüğünü belirten Sütçü Kenan, bu kültürü Türkiye ve dünyaya tanıtmaya ve açılmaya başladığını ifade etti.
  Van'a gelen tüm misafirlerin önceliğinin Van kahvaltısı yapmak olduğundan söz eden Sütçü Kenan, Kahvaltıcılar Sokağı'nın artık bir marka haline geldiğini söyledi.
Yaşamının tamamını bu kültürün mutfağına verdiğini vurgulayan Sütçü Kenan, gelecek nesillere kahvaltı kültürünü en iyi şekilde bırakmak istediklerini söyledi.
   Van'ın tarihi ve ekonomik durumuna yönelik de açıklamalarda bulunan Sütçü Kenan, özellikle son iki yılda Van'a gelen İranlı turistlerin katma değerinin önemine değindi. Gerek yurt içi gerek yurt dışı misafirlerin, turistlerin Van'ı ihya ettiğini belirten Sütçü Kenan, hizmet anlamında ile gelen misafirleri en güzel şekilde karşılamak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.