SUR’DAN GÖÇEN AİLELERDEN YETKİLİLERE YARDIM ÇAĞRISI

Büyük mağduriyet yaşayan Suriçi sakinleri, Diyarbakır Valiliği ve Sur Kaymakamlığı da dahil yetkili makamlardan yardım alamamaktan şikayetçi.

VAN 16.12.2015 22:03:44 0
SUR’DAN GÖÇEN AİLELERDEN YETKİLİLERE YARDIM ÇAĞRISI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Sur’dan Göçen Ailelerden Yetkililere Yardım Çağrısı

Büyük mağduriyet yaşayan Suriçi sakinleri, Diyarbakır Valiliği ve Sur Kaymakamlığı da dahil yetkili makamlardan yardım alamamaktan şikayetçi.

Sur’daki barikat ve hendekler ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar, zaten yoksul olan Sur halkının mağduriyetini artırdı. Kentin en yoksul semtlerinden biri olan Suriçi, 17 saat ara verilmiş 14 günlük sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar altında zor günler geçiyor. İlçeden ayrılmak zorunda kalan 20 binin üzerinde mağdur, barınma ve gıda gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Büyük mağduriyet yaşayan Suriçi sakinleri, Diyarbakır Valiliği ve Sur Kaymakamlığı da dahil yetkili makamlardan yardım alamamaktan şikayetçi.

20 bin insanın bir gün içinde adeta sürgün hayatı yaşadığı Diyarbakır’da, PKK’nin hendek siyasetinin  yaşattığı mağduriyet, yetkili makamlarca giderilmiyor. Yaşanan dramlardan biri bugün Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne sığınan Ün ailesi üzerinden gündeme gelmişti. Yaklaşık 20 yıl önce İzmir’den Diyarbakır’ın Sur ilçesine yerleşen ve burada hurdacılık yaparak geçimlerini sağlayan 5 çocuklu Ün ailesi, çatışmaların yoğun yaşandığı Savaş Mahallesi’ndeki evlerinden kaçmak zorunda kalmış ve çaresizlikten hastaneye sığınmışlardı. Ün ailesi gibi yüzlerce aile ya akrabalarının evlerine sığınmak zorunda kaldı ya da bölgeden göç etmenin yollarını arıyor. Aileler, Diyarbakır Valiliği ile Sur Kaymakamlığı tarafından yardım alamadıklarını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan haberlerde Sur Kaymakamlığı’nın ilçeyi terk eden dar gelirli 300 aileye taşınma ve kira yardımında bulunduğunda dair kimi haberler çıkmıştı. Ancak bunun yeterli olmadığı ve mağdur ailelerin başvurabilecekleri açıklanmış bir mercinin bulunmadığı belirtiliyor.

sur_1.jpg

sur_2.jpg

sur_3.jpg

sur_4.jpg