Şuan bakanlık masasında inceleniyor... Van'ın gözü bu projede!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) tarafından hazırlanan, Müteşebbis Heyetinde de Van Büyükşehir Belediyesi, VANTSO, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Gürpınar Belediyesi, YİKOB, Van Kırmızı Et Üreticileri Birli?

VAN 9.10.2018 11:01:01 0
Şuan bakanlık masasında inceleniyor... Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, şehir içindeki ağıllar ve ahırların taşınmasına ön ayak olması ve hayvancılığın modern tekniklerle yapılmasını sağlayacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) proje dosyası, bir süre önce, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayına sunuldu.

 

VAN'IN VİZYON PROJESİ
Van'ın önemli meselelerinden biri olan şehir içindeki hayvancılık işletmelerinin çevrede yarattığı olumsuz etkileri azaltması, hayvancılığın modern tekniklerle yapılması ve kümelenme çalışmaları için hazırlanan TDİ OSB Projesi hakkında açıklamalarda bulunan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, projeyi son derece önemsediklerini ve kentin vizyon projelerinden biri olarak gördüklerini vurguladı.
“Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu himayesi ve paydaşlarımızın katkısı ile Van’ın vizyon projesi TDİOHB ile yaklaşık 8 milyon m2 araziyi hayvancılık üretimi ile ekonomiye kazandırıyoruz.” diyen Takva, Bakanlık incelemesinde olan projede amacı da şu şekilde maddeler halinde özetledi;

“A-Kent içi hayvancılık işletmelerinin dışarı çıkarılması,

B)Besicileri bir araya getirerek, üretim safhasının kontrol edildiği, hijyenin, verim ve kalitenin üst seviyeye çıkarıldığı, ucuz maliyetli üretim sağlamak, giriş ve çıkışların kontrol edilebildiği bölgeler oluşturmak,

C)Besicinin kümelenmesini ve ihtisaslaşmasını sağlamak,

D)Tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesine katkı sağlamak...”

 

HEDEF
Takva,proje çıktısı olarak hedefleri de şu şekilde dile getirdi; “Toplam alan 7.815 dekar, 100 işletme, yılda 11.750 büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, 4.000 ton et işleme, 592 ton deri işleme, biyometan tesisi ile yılda 75.000 ton gübre değerlendirme, 2,2 mW/h elektrik üretimi. Proje ile yılda 4500 ton yonca üretimi, 385 doğrudan, 115 dolaylı olmak üzere 500 kişilik net istihdam sağlanması hedeflenmektedir.”

 

“MİLLETVEKİLLERİNİN SAHİPLENMESİ ÖNEMLİ”
Gürpınar, Gevaş ve Edremit sınırları içinde, Van-Et kombinası karşısında hayata geçirilmesi planlanan projenin şuan Bakanlığın masasında incelemede olduğunu hatırlatan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, kent için son derece önemli olduğunu belirttiği projenin Van Milletvekilleri tarafından takip edilip sahiplenilmesinin son derece önemli olacağının altını çizdi. Bu yöndeki beklentilerini dile getiren Takva; “Milletvekillerimizin konuyla ilgilenmesini, sahiplenmesini, takip etmelerini bekliyoruz. Projenin onaylanması kentimize çok şey katacaktır. En kısa zamanda Bakanlık tarafından bir heyetin, söz konusu projeye ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kentimize gelmesini bekliyoruz. Ardından da projemizin onaylanmasını ve hayata geçirilmesini ümit ediyoruz” diye konuştu.
Bu arada TDİ OSB Müteşebbis Heyetinde Van Büyükşehir Belediyesi, VANTSO, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Gürpınar Belediyesi, YİKOB, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve VANTBO yer alıyor. Özel Haber: Umut TARHAN

Şuan bakanlık masasında inceleniyor... Van'ın gözü bu projede!

antalya jigolo