STÖ'ler: Öğretmenler geri dönsün!

Van'daki 14 sivil toplum örgütü tarafından imza altına alınan ortak deklarasyonda, görevlerinden ihraç edilen ya da açığa alınan öğretmenlerin bir an önce görevlerine geri iade edilmeleri talep edildi.

VAN 28.09.2016 11:58:53 0
STÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'daki oda, dernek ve sendikalardan oluşan 14 sivil toplum örgütü, ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerle ilgili olarak ortak bir deklarasyon yayınladı.
Deklarasyon, KESK binasında, Eğitim-Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit tarafından açıklandı.
"Laik, bilimsel, demokratik ve anadilde eğitim mücadelesi veren öğretmenime dokunma" başlığını taşıyan deklarasyonda, şu görüş ve önerilere yer verildi:
"Eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala, I Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile tek seferde 28 bin 163 öğretmen, en temel hukuk ilkeleri ve anayasa ayaklar altına alınarak, adil yargılama ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmiştir. Ardından 8 Eylül tarihinde 11 bin 301 öğretmen yine aynı şekilde adil yargılama ve başvuru hakkı bile tanınmadan açığa alınmışlardır. İlimizde de 735 eğitim emekçisi açığa alınmıştır. Okulların açıldığı bu günlerde bu kadar öğretmeni hukuksuz bir şekilde görevden almak ilimizdeki eğitim-öğretim faaliyetlerini ciddi bir şekilde sekteye uğratacaktır. Bizler aşağıda imzası bulunan sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri olarak; herhangi bir hukuksal süreç yürütülmeden yapılan bu ihraç ve açığa almaların bir an önce geri çekilerek uluslar arası sözleşmelerde yer alan, çocukların hakları ve eğitimi ile ilgili temel hakların ve özgürlüklerin takipçisi ve savunucusu olan eğitim emekçilerinin bir an önce görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz."
Deklarasyona Kesk Van Şubeler Platformu, Genel İş Van Şubesi, TMMOB, Mezopotamya Hukukçular Derneği, Van Barosu, Van TSO, OSB, Meyader, Kurdi-Der, HDP, DBP ve CHP Van İl Başkanlığı, Emep ile İpekyolu Muhtarlar Derneği imza attı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı