“STK'LARI BU SÜRECE KATMAYA ÇALIŞTIK“

'7 NİSAN'DA 8 İSİM BELİRLENECEK'

VAN 30.03.2015 09:52:52 0
           “STK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak Parti Aday Adayları toplantısında konuşan İl Başkanı Zahir Soğanda, HDP'ye göndermelerde bulunarak, "Bu zor şartlarda siyaset yapmak çok zordur. Hele ki yaşadığımız bölgeyi göz önünde bulundurursak siyaset yapmak ateşten gömlek giymek demektir. Karşımızda şiddetle yoğrulmuş bir siyasi rakip var" diye konuştu. Soğanda, 7 Nisan'da belirleyecekleri 8 adayı, 7 Haziran'da Meclis'e göndereceklerini dile getirdi.
          Bölge: Burhan Ergin
                Ak Parti İl Teşkilatı, kendi partilerine milletvekilliği için aday adayı başvurusu yapanları bir araya getirdi. Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Sultan Sarayı Düğün Salonu'nda gerçekleşen yemekli toplantıya, milletvekili aday adayları, partililer ve basın mensupları katıldı. 
Yemek yenildikten sonra kürsüye çıkan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, partilerine müracaat eden tüm aday adaylarına teşekkür etti. 

          "7 NİSAN'DA 8 İSİM BELİRLENECEK"
            7 Nisan 2015 tarihinde aday adaylık sürecinin sona ereceğini ve adayların belirleneceğini anlatan Soğanda, "Partimizden Van'ın 8 tane milletvekili adayını belirleyeceğiz. Allah'ın izniyle bu adaylarımızı hep birlikte, omuz omuza, kardeşlik ruhu içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndereceğiz. Ancak ondan önceki süreçte bize başvuran aday adayı sayımız yaklaşık 120 kişidir. Nihayetinde birinci tercih olarak Van'ı veren aday adaylarımızın sayısı 118'dir. Bunun ayrıca bir kısmı da birinci tercihi başka il demesine rağmen, 10 kişiye yakın aday adayımız da Van'ı ikinci tercih olarak vermiştir. Dolayısıyla 130'a yakın bir aday adayımız var. Biz inşallah bu aday adaylarımız ile birlikte partimizin Van'da zaferle ayrılması için elimizden geleni yapacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Ben bu arkadaşlarımın hepsinin milletvekilliğini yapabileceğine yürekten inanıyorum. Her kesimden partimize yoğun bir teveccüh var. Bu şartlarda siyaset yapmak çok zordur. Hele ki yaşadığımız bölgeyi göz önünde bulundurursak siyaset yapmak ateşten gömlek giymek demektir. Bu memlekette aday adayı olup siyaset yapmak isteyeceksin ve aynı zamanda şiddetle yoğrulmuş bir siyasi rakiple mücadele edeceksin. İnşallah bu aday adaylarımızın memleketimize çok büyük hizmetleri olacaktır. Biz Ak Parti'ye bu kadar teveccüh gösterdiğimiz sürece sırtımız yere gelmez. Önümüzdeki süreçte maalesef aday adaylık süreci sona erecektir. 7 Nisan'da adaylık süreci başlayacaktır. Gönül isterdi ki bu partimize müracaat eden bütün aday adayları milletvekili olsun. Ama sadece 8 tane aday seçmek zorundayız" diye konuştu. 

          "STK'LARI BU SÜRECE KATMAYA ÇALIŞTIK"
           Genel merkezimiz bu süreci yürütürken özellikle kamuoyu yoklamalarına, halkın beyanlarına, kişinin kendi kariyerine, ayrıca teşkilat yoklamasına önem verdiğini anlatan Soğanda, "Bu sene ön görmüş olduğu bütün STK'ların bu sürece katkısının sunmasını ve kendi adayını belirlemesi için temayül yoklamaları yapıldı. Bu da Ak Parti'nin halka ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Onun için bazen bizim memleketimizde küsmeler ve darılmalar oluyor. Küsmeler ve darılmalar bugünden sonra olmamalıdır. Ak Parti'nin davasına inanan herkesin bu sürece katkı sunması gerekir. Bizim partimizde asla küskünlük olmamalıdır. Küskünlük davranışı Ak Parti'ye yakışmıyor. Hepimizin tek amacı memleketimizi kalkındırmaktır. Hepimizin amacı barış sürecini olumlu bir şekilde nihayete erdirmektir. Temel amacımız hizmet ise, temel amacımız kardeşlik ise, temel amacımız burada barışı sağlamak ise kim olursa olsun seçilen 8 arkadaşımıza sonuna kadar destek vermeliyiz ve bu davaya katkı sağlamalıyız. Başarıya ulaşmanın yegâne yolu birlik ve beraberliktir" ifadelerini kullandı.

Ak-Partiden-Aday-Adaylari-Tanitim-Toplantisi

              Ak Parti'nin dünyadaki mazlumların umudu olduğunu belirten İl Başkanı Soğanda, "Ayağımıza pranga olmuş bu anayasayı değiştirmek için 400 milletvekili çıkarmamız lazım. Eğer 400 milletvekili çıkaracaksak bunun yolu Van'dan geçer, Özalp, Gürpınar, Bahçesaray'dan geçer. Bizim Van'ın her köşesine, ilçesine ve köylerine gidip kapı kapı dolaşmamız gerekir. Bir oy bile partimiz için çok önemlidir" diye konuştu.

                 Konuşmaların ardından alfabetik sıraya göre ismi okunan aday adayları Başkan Soğanda ile fotoğraf çektirdi. Programda en büyük alkışı alan Ahmet Koçak, yaptığı açıklamada Erdoğan sevdalısı olduğunu ve söz konusu davaya baş koyduğunu ifade etti.