STK'lardan “savaşa hayır!“ deklarasyonu

Tüm bölge illerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarından birer temsilci Diyarbakır'da bir araya gelerek, son yaşanan gelişmelere ilişkin bir deklarasyon yayınlayacak. Van'dan da İnsan Hakları Derneği'nin yanı sıra birçok kurum temsil edilec

VAN 30.07.2015 13:01:01 0
STK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Suruç'ta yaşanan patlamanın ardından, bölgede asker ve polislere yönelik saldırılar yaşandı. Savaş uçakları ise Kandil'i bombalarken, "çözüm süreci" kapsamında gerçekleştirilen İmralı görüşmeleri de kesintiye uğradı.
Bunların yanı sıra bölgede de özellikle gençlere yönelik gözaltı operasyonları sıklaştırıldı.

STK'LAR HAREKETE GEÇİRDİ
Bu durum ise "barış" konusunda duyarlı olan çevreleri harekete geçirdi.
Birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek basın açıklamasıyla yaşananlara dikkat çekerken, bu kez de bölge illerindeki tüm STK ve insan hakları temsilcileri bir araya gelerek ortak bir deklarasyon yayınlama kararı aldı.

DİYARBAKIR'A GİDİLECEK
Edinilen bilgilere göre, ortak deklarasyon 2 Ağustos Pazar günü Diyarbakır'da gerçekleştirilecek. Bölge genelinde her kurumu temsil bir kişi ortak deklarasyon için Pazar günü hazır bulunacak.
Gazetemize konuşan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, kendilerinin de dernek olarak o gün Diyarbakır'da hazır bulunacaklarını söyledi.

DİKKAT ÇEKİLECEK HUSUSLAR
Tarafları sağduyuya davet etmeyi amaçlayan Diyarbakır'daki ortak basın açıklamasında dikkat çekilecek hususlar ise şunlar:
"PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 2013 Newroz'unda okunan mektubu ile Dolmabahçe mutabakatına kadarki sürece dikkat çekilecek. Yaratılan gerilimin taraflara kazandırmayacağı, tam tersine kaybettirileceği dile getirilecek. 
Taraflardan yeniden Dolmabahçe sürecine dönülmesi ve 'çözüm süreci'nin yeniden başlatılması talep edilecek."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı