Sportif Direktör Karatekin, Vanspor'u anlattı

Kentin 3. Lig'de oynayan tek takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor, bu yıl yakaladığı başarıyla heyecan yarattı. Takımın, ligin ilk devresini üst sıralarda tamamlaması biranda taraftarları şampiyonluk yolunda umutlandırdı. Durum bö

VAN 23.02.2017 10:28:00 0
Sportif Direktör Karatekin, Vanspor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyespor, bulunduğu 3. Lig'den bir üst lige çıkabilmek için zorlu bir maratonda ter döküyor. Bazen bir yenilmezlik serisi yakalanıyor, bazen de işler yolunda gitmeyebiliyor. Ancak takımın şuan 4. sırada bulunması kentte “şampiyonluk” ümitlerinin yeşermesine sebep oldu. Durum böyle olunca da futbolseverler özellikle de son haftalarda tribünleri doldurmaya, siyah – kırmızılı ekibe büyük destek vermeye başladı. Durum böyleyken, takımın yakaladığı havayı, son haftalarda yaşanan puan kayıplarını, takımın hedeflerini, Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Turgay Karatekin gazetemize değerlendirdi.

“VANSPOR BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP”

Vanspor'un, kent için özellikle de sosyal anlamda çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Sportif Direktör Turgay Karatekin, sırf bu yüzden bile olsa takıma herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Karatekin; “Bu takım bütün Van'ın takımıdır. Bu nedenle takımımıza kentteki bütün dinamiklerin sahip çıkması gerekiyor. Siyasiler olsun, milletvekillerimiz olsun, bürokrasilerimiz olsun, kurum amirlerimiz olsun, valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, işadamlarımız olsun herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor. Şuana kadar en büyük desteği taraftarlarımızdan aldık. Basın toplantılarımızda hep takımımızın önemini anlattık ve sahiplenilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdik. Vanspor'umuzun bulunduğu yerin ilimize yakışmadığını, daha üst liglerde yer alması gerektiğini belirttik. Tabi bunun için de bir yerden başlamamız gerekiyordu. Hem kulübü kurumsallaştırma adına hem de sportif anlamda başarılı sonuçlar almak işimizi kolaşlaştıracaktı. Şuana kadar bunu başardığımıza inanıyoruz. Sezon başından beri bir çok sıkıntı içinde takımımızı oluşturduk. Hem kurumsallaşma adına hem de futbolcularımızın transfer dönemindeki ücretlerinin taban ve tavanını belirleyerek kulübümüzün bütçesi doğrultusunda hareket ettik. Ve sonuç itibari ile ligin ilk devresini de istediğimiz noktada tamamladık.” dedi.

“İKİNCİ DEVRE...”

Karatekin konuşmasına şöyle devam etti; “Ligin ikinci devresi başlamadan önce Mehmet Yaşar Bey ve Vali Bey'in yönetime verdikleri destekleri ile devre arasında geç de olsa bazı transferler gerçekleştirdik. Tabi açık konuşmak gerekirse, transferlerde istediğimiz bazı futbolcuları alamadık. Kamp dönemi bittikten sonra transferler yapmak durumunda kaldık ve kulübümüzün bütçesini de çok zorlamadan bazı transferleri gerçekleştirebildik. Birkaç futbolcumuz hazırlardı, bunları oynatmaya başladık ancak diğerleri hazır olmadıkları için oynatamadık. Şuanda da halen iki futbolcumuz hazır olmadığı için oynatamıyoruz. Çünkü bir hazırlık dönemi, bir kamp dönemi geçirmemiş bu futbolcular. Dolayısıyla ligin ikinci devresine bu şekilde girdik.”

“RAKİPLER, VANSPOR'DAN ÇEKİNİYOR”

Sportif Direktör Karatekin, ligin ikinci devresinde çok iyi mücadele etmelerine rağmen kapanan takımları açmakta güçlük çektiklerini belirterek şunları söyledi; “Manavgat maçında almış olduğumuz beraberlik, orada 2 puanımızın gitmesi bizim için çok ciddi bir kayıp oldu. Daha sonra Bayburt deplasmanına gittik. Orada rakip takım 10 kişi kalmasına rağmen, bir türlü golü bulamadık. Çünkü rakip takım tam anlamıyla kapandı. Yaptığımız birçok atağa rağmen, girmiş olduğumuz pozisyonlara rağmen, direkten dönen topumuz olmasına rağmen maalesef gol atmayı başaramadık. Ardından kendi sahamızda ağırladığımız güçlü rakiplerden olan Kocaelispor'u 2 – 1 mağlup ettik. Tabi şurada bu faktörü unutmamak gerekiyor; artık bütün takımlar Vanspor'u çok fazla ciddiye alıyorlar, çekiniyorlar ve bu da rakip takımlarımızda ekstra bir motivasyona sebep oluyor. Mesela bunu çok net Kartalspor ile oynadığımız maçta gördük. Kartalspor bir atakla golü bulduktan sonra onlar da kapandılar. 90 dakika gerçekten çok baskılı oynamamıza rağmen istediğimiz golü bulamadık, kapanan savunmayı açamadık. İçeriye döndüğümüzde Altay ile karşılaştık. Ligin çok ciddi ekiplerinden biri ve iyi transferleri zamanında yapmış, iyi hazırlanmış bir takım. Şampiyonluğa oynayan ekiplerden birisi. Bunun bilinci içerisinde sahaya çıktık. Taraftarlarımızın da muhteşem desteği vardı. Taraftarlarımızın giderek artan desteği, takımı sahiplenmeleri bizi son derece mutlu ediyor. Takıma da büyük katkı sağlıyor bu destekler. Altay karşılaşmasında iki kez öne geçmemize rağmen skoru koruyamadık. Ki takımımızın genç futbolculardan kurulu olmasının etkisi var ve hakem faktörü vardı. Bu güne kadar hiçbir zaman hakem konusunu gündeme taşımak istemedim. Ancak şunu söylemem lazım ki, hakemlerin takımımıza karşı önyargıları var gibi. Bunu da Altay maçında yaşadık. Son dakikada olmayan bir penaltı ile önemli bir iki puan kaybettik. Tabi henüz herşey bitmiş değil. Önümüzde 11 maçımız daha var. Oyuncularımıza, teknik kadromuza, yönetimimize destek olmamız gerekiyor. Taraftarımızın bu desteğini sürdürmesi bizi daha çok motive edecektir. Tekrar içeride ve dışarıda bir seri yakalayabilirsek Vanspor'un ligi en iyi yerde bitirmesini sağlayabiliriz. Amacımız, gayemiz budur. Vanspor'umuz gittikçe güçleniyor ve bunun sonucunda da rakipleri tarafından çok daha ciddiye alınıyor, önemseniyor. Van'ımız futbolda eski günlerine doğru bir dönüş yolunda. Kentimizde yeniden Vanspor konuşulmaya başlandı. Taraftarlarımız coşkuyla gelip takımlarını destekliyorlar. Heryerde Vanspor konuşuluyor ve ilde bu heyecan oluştu. Bu heyecanı devam ettirmemiz gerekiyor.”

“BİRLİK BERABERLİK ÖNEMLİ”

Vanspor'u üst liglere taşımanın birlik ve beraberlik ile mümkün olabileceğine işaret eden Karatekin, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Hepimizin bu takıma destek olmamız, sahip çıkmamız gerekiyor talebimi ısrarla tekrarlıyorum. Geçmişte Vanspor'un çok kötü günler geçirdiğini hep beraber gördük. Ama bu sene bu takımın, bu yönetimin, bu teknik kadronun başarısı gözardı edilemez. Ciddi başarılar yakaladık. Önümüzdeki yılın hesapları yapılarak transfer çalışmaları yapıldı. Bunlar önemli katkıdır takım için. Ama bunun yanında bütün spor dinamiklerimizin, milletvekillerimizin, Valimizin, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın, işadamlarımızın takımımıza sahip çıkması gerekiyor. Çünkü profesyonel takımlar maddi güçle destek bulduklarında daha da ileriye gidebilirler. Bu anlamda ısrarla çağrıda bulunuyorum. Çünkü tek bir profesyonel takımımız var ve bu takıma hepimizin beraber sahip çıkması gerekiyor. Hep yukarılara oynayan, hedefinde her zaman bir üst lig olan bir takım yaratmamız gerekiyor. Bu da birlik beraberlik içerisinde olur. Bunlar sadece futbolcularla, sadece yönetim ya da teknik kadro ile olacak şeyler değil. Dolayısıyla bütün dinamiklerin devreye girmesini arzuluyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz, kentimizde herkesin yanımızda olmasını ümit ediyoruz. Bu olduğu sürece Vanspor'un önü açıktır. Vanspor çok daha iyi yerlere gelecektir, ben bu inancı taşıyorum.”

“ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA VARIZ”

Sportif Direktör Turgay Karatekin, ligin son haftasına kadar şampiyonluk yarışı içinde olmak istediklerini, en kötü ihtimalle de play-off heyecanı yaşamak ve yaşatmak istediklerini belirterek; “Alınan sonuçlar, oynanan futbola bakıldığı zaman taraftarlarda, basında, spor kamuoyunnda ve bizlerde, 'evet biz bu yarışın içinde varız' algısını oluşturdu. Tabiki şampiyon olmayı gönülden istiyoruz. Şampiyon olamazsak en azından play-off'a kalmayı ve play-off'ta başarı elde etmeyi elbette amaçlıyoruz. Son dönemdeki maçlar çok daha zor. Çünkü küme düşme hattındaki takımlar bile güçlendi. Bunun yanında hakem hataları takımlara kaybettiriyor, kazandırıyor. Bu minvalde şimdiden şampiyonluk için ne dersek hayal olur, gerçekçi olmaz. Şu çok önemlidir; Bizim alacağımız sonuçlar zaten bizim nerede olacağımızı gösterecek. Daha 11 maçımız var. İçeride 5 maçımız kaldı. İçeride kaybetmediğimiz takdirde ve bunun yanında deplasmanlardan da alacağımız puanlarla şampiyonluk olmasa bile play-off olur, bu heyecanı bu sene Van'ımıza yaşatalım istiyoruz. Oraları görmek istiyoruz, hedefimiz bu.” ifadelerini kullandı.

“ÇORUM BELEDİYESPOR MAÇI

Karatekin son olarak, Pazar günü deplasmanda konuk olacakları Çorum Belediyespor maçına ilişkin şunları söyledi; “Çorum Belediyespor maçı önemli bir maç. Burada rakibimizle berabere kalmıştık. Çorum Belediyespor ciddi paralar harcayan, iyi bir ekip oluşturan ancak şuana kadar istediği sonuçları alamayan takımlardan birisi. Ama bizim önemli bir rakibimizdir. Hocamız, takımımızı en iyi şekilde bu maça hazırlıyor. Ancak bu maç öncesi önemli bir durum var ki; o da 2 sarı kart cezalısı futbolcumuzun olması. Emrah Akşit ile İsmail Türkaslan bunlar. Ama kadromuz geniş olduğu için bunların yerine oynayacak olan futbolcularımızın da takımımızı çok iyi temsil edeceğine inanıyoruz. Bunun dışında bir sıkıntımız yok. Çorum'a puan veya puanlar almak için gidiyoruz. Oradan alacağımız puan ya da puanlar bu yarışın içinde kalmamızı sağlayacak.”

Haber: Umut TARHAN

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan