'Spora siyaset karışmamalı'

Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Muhsin Bayram, spor ve siyasetin farklı alanlar olduğunu ve hiçbir zaman için spora siyaset karıştırılması taraftarı olmadıklarını söyleyerek, 'Spora siyasetin karıştırılmamasını istiyoru

VAN 25.12.2014 11:00:16 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
           

              Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Muhsin Bayram, kendi sahalarında seyircisiz oynadıkları Eti Mesgut Belediyespor'u 2-1 yenerek galibiyet elde etmelerinin kendilerini büyük ölçüde sevindirdiğini söyledi. 

          Bayram, "Eti Mesgut Belediyespor galibiyeti gerçekten de bizleri mutlu etti. Çünkü 14 puanımız vardı ve bu galibiyetle altın değerinde üç puan elde ettik. Bu maçta ilk yarıda kötü oynadık. İkinci yarıda, rakibimiz kırmızı kart görüp bir eksik oynayınca oyuncularımız maça daha fazla asılmaya başladı. Cesur oynadılar ve kazandılar" dedi. 

              Alınan son galibiyetle puanlarını 17'ye yükseldiklerini belirten Bayram, "Şimdi 17 puanla sondan üçüncü sıradayız. İnşallah ikinci devredeki güzel oyunumuz ve başarımızla istediğimiz noktaya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

         "HAFTAYA PAZARTESİ ANTALYA KAMPI BAŞLIYOR"
          Önümüzdeki Pazartesi günü Antalya'ya kampa gideceklerini ve alt yapıdan da 3-4 oyuncuyu kampa götüreceklerini anlatan Bayram, "29 Aralık Pazartesi takım olarak Antalya'ya kampa gideceğiz. İnşallah bu kamp çok iyi geçer. Burada transfer yapmayı da düşünüyoruz. Bize gelmek isteyen sporcular da var. Ama yapacağımız transferler takımın kadrosuna olumsuz bir etki yapmayacak. Yani 4-5 transfer yapacağız. Gerekli bölgelere oyuncu takviyesi yapmayı düşünüyoruz. Umarım bu transferler de takıma olumlu yansır" diye konuştu.

             Van'da oynanacak olan üç maçın daha seyircisiz olmasının kendilerini olumsuz etkileyecek olduğunu, ama oyuncuların mutlaka çıkıp ellerinden geleni yapmaya çalışacağına inandığını belirten Kulüp Başkanı Mehmet Muhsin Bayram, "İkinci devre evimizde oynayacağımız üç maçı daha seyircisiz oynayacağız. Bu, bizim için dezavantaj. Ama oyuncularımıza güveniyoruz. İnşallah her şeye rağmen çıkıp maçlarımızı kazanacağız" dedi. 

            Alt yapıdan üç-dört oyuncuyu kampa götüreceklerini, bunlardan en az birinin ikinci devre takımda top oynayacağını anlatan Bayram, "Ne olursa olsun kamp dönüşü ikinci devre bir oyuncuyu A Takımda oynatacağız. Bundan sonra mutlaka alt yapıdan oyuncularımıza kapımızı sonuna kadar açacağız. Alt yapıdaki kardeşlerimiz de bunun bilincinde olsun. İyi oynarlarsa, iyi mücadele ederlerse bu takımda forma giyerler. Biz de gidip büyük paralar verip oyuncu transfer etmeyiz" şeklinde konuştu. 

           "SPORA SİYASET KARIŞTIRILMASINI İSTEMİYORUZ"
             Sporun siyasete karıştırılmasına karşı olduklarını, sporun evrensel olduğunu anlatan Bayram, "Bizim Bergama maçındaki olayları büyüttüler. İnanın maç içinde bir-iki dakika olan olaylar, hakemin de yanlış tutumları ve kaybedilen çok önemli iki puanın ardından, maçın bitiminde biraz ideolojik sloganlara yol açtı. Karşılaşma gergin geçti, maç sonu bazı taraftarlar patladı. Biz, orada illa ideolojik slogan atın diye bir şey demedik. Biz kesinlikle sporun siyasete karıştırılmasına karşıyız. Biz burada futbolcu yetiştirmek istiyoruz ve spor alanında bu memlekete katkı sunmak arzusundayız. Ama olaya sadece bizim takım açısından bakmamak lazım. Bakın bizim gittiğimiz deplasman maçlarında bize yönelik ideolojik sloganlar çok daha fazla. Batıdaki bazı maçlarda bize yönelik çok ırkçı sloganlar atılıyor. Bana ceza veriliyorsa, o kulüplere de ceza verilmelidir. Bu konuda hakkaniyet esas alınmalı" ifadelerini kullandı. 

            Bundan sonraki maçlara asılacaklarını ve özellikle evlerinde galibiyetten başka düşüncelerinin olmayacağını anlatan Mehmet Muhsin Bayram, "İkinci devreye çok iyi hazırlanacağız. Ama şunu söylüyorum, özellikle evimizde galibiyetten başka düşüncemiz olmayacak. Deplasmanlarda da puan çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

         "YENİ STADA BİR AN ÖNCE BAŞLANMALI"
              Van'da mutlak suretle yeni şehir stadının yapılması gerektiğini, çalışma var ise bunun hızlandırılması gerektiğini anlatan Bayram, "Stat sadece bizim takımın ihtiyacı değil. Yeni yapılacak stat bu memlekete katkı sunacak. Çünkü bizim şu an tribünleri olmayan bir statta maç yapmamız doğru değildir. Bakın önceki haftalarda Sakaryaspor Van'a 500 taraftarla gelmek istedi, ancak biz 125 taraftar izni verebildik. Stadımız yok ki. Stat olmuş olsa, birçok takım taraftarı Van'a gelir, bu kenti gezer ve buranın esnafı kazanır. O yüzden bunları çok iyi planlamak lazım. Yeni stadın bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

               Van Büyükşehir Belediyespor Yöneticisi Eşref Ukay ise, takımda bir toparlanma olduğunu, önümüzdeki süreçte iyi noktalara gelmek için büyük uğraşlar vereceğini söyleyerek, "Hedefimiz ilk yarıyı 20 puanla kapatmaktı. Olmadı. Ama inşallah ikinci devrede daha iyi maçlar oynayarak hak ettiğimiz yere gelmek istiyoruz. Şu anda beşinci sıradaki, play-off oynayacak takım 25 puanda. Aramızda 8 puan var. Bu, çok büyük bir fark değil" şeklinde konuştu. 

            Eski futbol hakemi olduğunu ve birçok kuralı iyi bildiğini anlatan Ukay, "Bazı deplasman maçlarında bizlere yönelik ırkçı ve küfürlü sloganlar maçın 90 dakikası sürmesine rağmen onlara ceza verilmiyor. Bergama maçı sonrası aldığımız ceza bizi üzmüştür. Ama inşallah iyi bir kamp dönemi ile ikinci devrede başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.  

Bölge: Bişar Ulutaş