SP’li İlhan’dan Van Büyükşehir Belediyesi’ne sorular…

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’ın mevcut sorunları ile ilgili halkın merak ettiği yeni soruları sordu. İlhan bu kez Van Büyükşehir Belediyesi’ne sorular sordu.

VAN 6.02.2016 17:06:35 0
SP’li İlhan’dan Van Büyükşehir Belediyesi’ne sorular…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, her hafta Cumartesi günleri Van’ın sorunları ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek, halkın yanıtını beklediği soruları ilgili kurum ve kişilere soruyor. SP’li İlhan bu kez Van Büyükşehir Belediyesi’nin yanıtlaması istemiyle bazı sorular sordu.
       İlhan,  halkın cevabını merak ettiği soruları bu kez Van Büyükşehir Belediyesi’ne sordu.
        Başkan İlhan beş adetlik sorusunu maddeler halinde sıraladı:
     1-Van’ın bitmeyen imar sorunu ve yapı ruhsatıyla ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız, bu konuda vatandaşımızı ve müteşebbislerimizi rahatlatan ne gibi önlemler aldınız?
      2- Uzun yıllardır eski belediye binasının arkasındaki tamamlanamayan oto parkı tamamlamayı düşünüyor musunuz yoksa yıkacakmışsınız?
       3-Van Büyükşehir Belediyesi kiralık bir iş merkezinde vatandaşa hizmet vermektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin kenarında bir belediye binası yapmaktasınız, bu ne kadar doğru bir karardır? Şehir merkezinde bir hizmet binası yapıp vatandaşa kendi binanızda hizmet vermeyi düşünüyor musunuz?
       4- Eskiden Van Belediyesi olarak hizmet veren cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan binanın altındaki çarşı faal olmasına rağmen üst katlar kullanılmamaktadır. Bina hasarlıysa alttaki pasajın faaliyet göstermesine neden müsaade etmektesiniz.
        5-Ahmed-i Hani parkı yanındaki Van Büyükşehir Belediyesine ait hizmet binasının zemin katındaki dükkanlar faaldir.  Fakat üst katlar kullanılmamaktadır. Eğer bina hasarlıysa zemin kattaki dükkanlar niye kullanılmaktadır? Eğer hasarlı değilse üst katlar neden kullanılmamaktadır bu binayı yıkarak daha modern bir bina yapmayı düşünüyor musunuz?

      Saadet Partisi İl Başkanı İlhan, önceki hafta da deprem sonrası yıkılması gereken, ama yıkılmayan binalar konusunda neler yapılacağı ile ilgili sorular sormuştu.